INFORMAŢII DE PRESĂNr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” – 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu” s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]Nr. 2 din 18-02-2020
Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău
Marţi, 18 februarie, Garnizoana Buzău a organizat cu sprijinul Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, la Stadionul de Atletism Buzău şi în Parcul Crâng, o activitate sportivă (cros 3000m), dedicată aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar – C.I.S.M., la care au participat aproximativ 200 de persoane, militari şi civili din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 03-10-2008
Persoană de contact: Constantin DINU, tel. 0724394480.
Telefon: 0763686867
Comemorarea marelui soldat
Vineri, 3 octombrie, se împlinesc 70 de ani de la moartea mareşalului Alexandru Averescu, personalitate care ocupă un loc distinct în panteonul personalităţilor militare, dedicandu-şi întreaga viaţă neamului românesc.
Membrii fundaţiei care îi poartă numele, împreună cu colectivul Comandamentului Operaţional întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" au comemorat evenimentul prin depunerea de coroane de flori la bustul mareşalului, sculptură care se află în incinta aceleiaşi instituţii, şi prin evocarea personalităţii marelui comandant "Mareşal Alexandru Averescu".
Alexandru Averescu (1859-1938) a fost o figură atipică pentru viaţa politică a României interbelice. S-a născut în ţinutul Bugeacului, lângă Ismail. Cariera sa militară a avut o traiectorie constant ascendentă. A făcut studii în Italia (la Torino), unde a fost comandant al şcolii Superioare de Război (1894-1895), a fost ataşat militar al Romaniei la Berlin (1895-1898) şi sef al Marelui Stat Major (1911-1913). în anul 1930, Alexandru Averescu şi vechiul sau rival, Constantin Prezan, au ajuns la rangul de mareşali.
Denumit de presa vremii "marele soldat", Averescu, în viaţă încă fiind, a intrat acoperit de glorie pe porţile mari ale Istoriei. A avut norocul să-şi împletească întreaga-i cariera cu înseşi paginile luminoase ale Istoriei noastre care începe cu războiul pentru neatarnare şi sfârşeste cu războiul cel mare pentru întregirea neamului. Rareori, viaţa unui militar şi mai apoi om politic a putut a fi atât de strâns legată de destinele unui popor, cum a fost viaţa sobră, luminoasă, uluitor de pilduitoare a Mareşalului.
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" consideră că, cinstind memoria Mareşalului şi prin elogiul postum al personalităţii sale, trebuie să înţelegem că biruinţele din războaie trebuie împletite şi întregite cu biruinţele din timp de pace, prin indatoriri civice pe de-a întregul împlinite, în acelaşi scop unic şi suprem - binele Patriei .
Tipareşte informaţia Tipăriţi