INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 13 din 04-10-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ bilanţul activităţilor pe anul 2021
Luni, 4 octombrie, la sediul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ a avut loc şedinţa Consiliului Director al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, ocazie cu care generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob, preşedintele fundaţiei, l-a prezentat membrilor consiliului pe generalul de brigadă Iulian Daniliuc, numit în funcţia de locţiitor al comandantului.
La această activitate, au fost prezentate principalele activităţi desfăşurate în cadrul şi cu concursul fundaţiei din ultimele luni, o prezentare a bilanţului financiar şi nu în ultimul rând, au fost acordate bursele de merit ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ unui număr de 6 elevi de pe raza judeţului Buzău, declaraţi admişi la Colegiul Naţional Militar ā€˛Dimitrie Cantemirā€¯ din Breaza şi Colegiul Naţional Militar ā€˛Alexandru Ioan Cuzaā€¯ din Constanţa.
Printre cele mai importante evenimente desfăşurate cu concursul fundaţiei, au fost: plantare de pomi în localităţile Berca şi Siriu; campania naţională ā€˛Alături de veteraniā€¯; Ziua Veteranilor de Război; Ziua Eroilor; Ziua Drapelului; simpozioane şi ceremonii premergătoare aniversării a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a în localităţile Focşani, Mărăşti, Siriu, Mateiaş, Câmpulung, Medgidia şi Buzău; editarea numărului 29 al revistei ā€˛Străjer în calea furtunilorā€¯, editarea Albumului retrospectiv al fundaţiei şi ceremonia de împlinire a 105 ani de la înfiinţarea unităţii.
Fundaţia a reuşit şi în acest an să dezvolte proiecte de conservare şi restaurare a monumentelor istorice, amintind în acest sens, dezvelirea unei plăci comemorative la Cimitirul Militar din Roşia-Sibiu.
Una din activităţile importante la care a participat fundaţia, în colaborare cu primăria Buzău, a fost conferinţa internaţională ā€˛O nouă Europă Centrală-100 de ani de la crearea primului sistem defensiv regionalā€¯, organizată în garnizoana noastră de către Institutul pentru de Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară.
La capitolul diverse au fost propuse noi proiecte de ajutorare a copiilor cadrelor militare decedate în teatrele de operaţii şi organizarea, anul viitor, a unor evenimente prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la naşterea generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a.
Atât evenimentele desfăşurate, cât şi cele propuse au scopul realizării unei legături credibile între oştire şi societatea civilă şi pentru dezvoltarea unui spirit de corp al organismului militar.
Tipareşte informaţia Tipăriţi