INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 06-09-2010
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Tânărul cercetaş"
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" continuă seria de activităţi adresate elevilor buzoieni. Dacă în anii trecuţi a organizat concursuri de istorie, şah sau fotbal în sală, de această dată, pentru ei, a organizat tabăra "Tânărul cercetaş".
Aceasta s-a desfăşurat în perioada 30 august - 05 septembrie la o cabană în munţii Tarcău, judeţul Neamţ la care au participat 13 elevi. Elevii au fost selecţionaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, din clasele V-VII ale şcolilor din municipiul Buzău, cu merite deosebite, care au obţinut numai premiul I şi au participat la olimpiade naţionale.
În luna august, copiii împreună cu părinţii s-au întâlnit cu preşedintele fundaţiei, generalul maior dr. Nicolae N. Roman, la iniţiativa căruia s-a organizat această tabără. Părinţii, dar mai ales copiii au fost entuziasmaţi de programul propus şi au aşteptat cu nerăbdare ziua de 30 august.
Tabăra a fost organizată după un program "cazon", începând cu inviorare şi terminând cu apelul de seară. Şi pentru că specificul taberei a fost unul de cercetaşi, programul fiecărei zile a cuprins: tehnici şi metode de supravieţuire, prin amenajarea de adăposturi improvizate, filtrarea apei, procurarea şi prepararea hranei, dar şi folosirea busolei şi a mijloacelor naturale de orientare în teren, deplasarea după azimut (orientare turistică).
Pentru că locul de desfăşurare al taberei se află într-o zonă istorică şi turistică deosebită, copiii au vizitat mai multe obiective din judeţul Neamţ: cheile Bicazului, Lacu Roşu, oraşul Piatra Neamţ, Cetatea Neamţ, Casa Memorială "Ion Creangă" din Humuleşti, mănăstirile Agapia, Neamţ, Văratec, Tarcău şi altele.
În ultima zi de tabară a fost organizat un concurs de orientare turistică, sub îndrumarea instructorului, plutonier adjutant Mihai Frîncu, care a avut pe podium pe Cezar Zăinescu de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Ioana Dinu de la Şcoala nr. 5 şi Andrei Negoiţă de la Şcoala nr. 1, iar după focul de tabară, s-a desfăşurat un concurs de dans, câştigători fiind toţi copiii. Pe parcursul tuturor activităţilor, elevii au fost îndrumaţi de locotenentul medic Petru Cojocaru.
Duminică, 5 septembrie, la întoarcere, copiii s-au bucurat de reîntâlnirea cu părinţii, şi-au luat rămas bun, iar prieteniile legate vor continua. La solicitarea organizatorilor, impresiile din tabără, vor fi trimise de copii, redacţiei revistei fundaţiei, "Străjer în calea furtunilor", pentru publicare.
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", prin activităţile desfăşurate, va acorda în continuare o importanţă deosebită relaţiei cu societatea civilă, pentru a atrage cât mai multe persoane în realizarea proiectelor propuse, şi în special, aceea de a promova valorile reale ale ROMÂNIEI.
Tipareşte informaţia Tipăriţi