INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 6 din 30-11-2010
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Ediţia a doua a concursului de istorie, "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", a organizat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, ediţia a doua a concursului de istorie, "1 Decembrie - Ziua Naţională a României", adresat elevilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău.
În acest an, s-au înscris 47 de elevi din 11 colegii naţionale, licee şi grupuri şcolare din: Beceni, Pătârlagele, Râmnicu Sărat şi Buzău, care au concurat, de această dată, individual. Concursul desfăşurat la 27 noiembrie la sediul Diviziei 2 Infanterie "GETICA", a avut două probe: un chestionar cuprinzând 15 întrebări şi un eseu. Subiectele au fost stabilite din istoria românilor între anii 1821 şi 1947, având ca bibliografie, lucrarea profesorului Florin Constantiniu "O istorie sinceră a poporului român".
Juriul, format din locotenent colonel doctor, istoric Florin Şperlea - redactor şef la Observatorul Militar, profesor Ana Preda Tudor - inspector de istorie la Inspectoratul Şcolar Judeţean - Buzău şi profesor Sorin Turturică - muzeograf la Muzeul Aviaţiei Militare, în urma evaluării lucrărilor, a stabilit următorii câştigători: locul I - Cristina Ciurea de la Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" - Buzău, locul II - Larisa Dumitru tot de la Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" şi locul III - Teodor Baciu de la Seminarul Teologic "Chesarie Episcopul" din Buzău. Cele două menţiuni au fost obţinute de Raluca Ene de la "B.P. Hasdeu" şi Norela Feraru de la Colegiul Naţional "Alexandru Vlahuţă" - Râmnicu Sărat.
Toţi participanţii, elevi şi profesorii îndrumători, au primit diplome, numărul 8 al revistei fundaţiei - "Străjer în calea furtunilor" şi cărţi de specialitate, oferite de Fundaţia "General Ştefan Guşă".
Câştigătorii vor fi premiaţi, cu sume băneşti, în cadru festiv, de către preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", general maior dr. Nicolae N. Roman, în cadrul ceremonialul ce se va desfăşura cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, pe platoul din faţa Prefecturii Buzău.
Prin acest concurs, am vrut să menţinem treaz interesul adolescenţilor buzoieni pentru cunoaşterea istoria României şi a faptelor de eroism ale înaintaşilor noştri, care au dus la înfăptuirea măreţului act de la 1 Decembrie 1918.
CÂŞTIGĂTORII CONCURSULUI DE ISTORIE
"1 DECEMBRIE - ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI"
Locul I 300 lei - CIUREA Cristina - Colegiul Naţional "B.P. HASDEU" BUZĂU
Locul II 200 lei - DUMITRU Larisa - Colegiul Naţional "B.P. HASDEU" BUZĂU
Locul III 100 lei - BACIU Teodor - Seminarului Teologic "CHESARIE EPISCOPUL" BUZĂU
Menţiune 50 lei - ENE Raluca - Colegiul Naţional "B.P. HASDEU" BUZĂU
Menţiune 50 lei - FERARU Norela - Colegiul Naţional "ALEXANDRU VLAHUŢĂ" RÂMNICU SĂRAT
Buzău, 27 noiembrie 2010
Tipareşte informaţia Tipăriţi