INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 24-01-2017
"Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"
În data de 24 ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie "Getica", au organizat, la Muzeul Judeţean Buzău, evenimentul "Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"(ed. a II-a), dedicat Zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.
[continuare]Nr. 1 din 20-01-2017
Simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor"
În data de 20 ianuarie 2017, Divizia 2 Infanterie "Getica" şi Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău au organizat la sala Teatrului "George Ciprian" din Buzău, simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor" dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
[continuare]Nr. 3 din 26-11-2016
Respir din "Dragoste de ţară"
După campania naţională, "Donează din dragoste de ţară", derulată în perioada 7-11 noiembrie 2016, sâmbătă, 26 noiembrie, militari voluntari din garnizoana Buzău în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" au participat, în zona localităţii Beceni, din judeţul Buzău, pe terenuri publice neproductive afectate de alunecări de teren, la o campanie de împădurire.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 30-04-2012
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Onor la veterani!
Ziua veteranilor de război a fost sărbătorită la Buzău, vineri, 27 aprilie, prin organizarea unei ceremonii militare şi a unui simpozion.
În Cimitirul Eroilor Neamului s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori, la care au participat, veterani de război din judeţul Buzău, oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice, militari activi, în rezervă şiretragere, mass-media locală, elevişi cetăţeni buzoieni.
Au luat cuvântul, generalul de brigadă în retragere ing. Dumitru Radu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Buzău şi sublocotenentul Cătălin Nedea din Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu", în numele tinerei generaţii de ofiţeri.
După depunerea de coroane şi jerbe de flori, ca pios omagiu adus înaintaşilor care s-au jertfit pentru ţară, veteranii de război şi audienţa au primit onorul gărzii şi muzicii militare ale garnizoanei Buzău.
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", a continuat seria de manifestări, începută la iniţiativa generalului de brigadă dr. Nicolae Ciucă în anul 2011, dedicate "eroilor în viaţa" ai României, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial.
Aceştia au fost invitaţi la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde au fost întâmpinaţi cu flori de un grup de elevi de la ┼×coala nr. 15 "George Emil Palade" şi de militari din garnizoană.
După vizitarea muzeului unităţii, ce cuprinde aspecte din istoria marii unităţi, începând cu Armata a 2-a, continuând cu Comandamentul 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" şi până în zilele noastre, în sala de conferinţe "General Ştefan Guşă", s-a desfăşurat simpozionul "Onor la Veterani!".
În deschidere, generalul de brigadă Nicolae Ciucă, a subliniat importanţa morală şi afectivă a acestei sărbători, evidenţiind faptul că pentru militarii de astăzi, faptele de arme ale celor omagiaţi reprezintă un imbold în pregătirea de zi cu zi în poligoane, terenuri de instrucţie sau în misiuni internaţionale.
Sublocotenentul Dan Georgescu, de la Batalionul 3 Geniu "General Constantin Poenaru" a prezentat veteranilor de război, onorul generaţieisale.
În continuare s-a prezentat filmul documentar "Calea Învingătorilor", realizat de Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale, cu ocazia împlinirii, la 18 august 2011, a 95 de ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a. ntreaga asistenţă a fost impresionată de dramatismul bătăliilor Primului Război Mondial, care pentru noi, a reprezentat Războiul Întregirii Naţionale, faptele de arme ale combatanţilor din Armata a 2-a stând, şi ele, la temelia de jertfe a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Elevi meritorii, olimpici la diferite materii, sub indrumarea profesorilor Doina Balaban şi Alina Panait, şi-au exprimat gândurile despre eroi, patriotism, istorie şi, între făuritorii acestora, veteranii de război. Astfel, Cristian Ciocan, Alina Secuiu, Elena Moise, Dan ┼×aramet şi Andrei Iordache au surprins cu sensibilitatea, prospeţimea, empatia şi respectul simţămintelor dedicate foştilor luptători, dând o semnificaţie deosebită momentuluifestiv.
Din partea celor omagiaţi au răspuns colonelul Petre Costea şi colonelul Nicolae Enache care au evocat faptele de arme la care au participat în cel de-al Doilea Război Mondial, reliefând faptul că avem nevoie şi astăzi de patriotism, de iubirea de ţară, ştafete ce au trecut de la o generaţie la alta întru dăinuirea liberă şi demnă a României.
Tipareşte informaţia Tipăriţi