INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 18-02-2020
Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău
Marţi, 18 februarie, Garnizoana Buzău a organizat cu sprijinul Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, la Stadionul de Atletism Buzău şi în Parcul Crâng, o activitate sportivă (cros 3000m), dedicată aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar – C.I.S.M., la care au participat aproximativ 200 de persoane, militari şi civili din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.
[continuare]Nr. 1 din 24-01-2020
„Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean Buzău”
Vineri, 24 ianuarie, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buză u în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, sub egida Consiliului Judeţean Buzău au organizat cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean”.
[continuare]Nr. 17 din 01-12-2019
1 Decembrie 2019 - Ziua Naţională a României în Garnizoana Buzău
Duminică, 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară şi religioasă şi defilare cu personal şi tehnică militară ce au avut loc pe Calea Eroilor din Buzău.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 30-04-2012
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Onor la veterani!
Ziua veteranilor de război a fost sărbătorită la Buzău, vineri, 27 aprilie, prin organizarea unei ceremonii militare şi a unui simpozion.
În Cimitirul Eroilor Neamului s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori, la care au participat, veterani de război din judeţul Buzău, oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice, militari activi, în rezervă şiretragere, mass-media locală, elevişi cetăţeni buzoieni.
Au luat cuvântul, generalul de brigadă în retragere ing. Dumitru Radu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Buzău şi sublocotenentul Cătălin Nedea din Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu", în numele tinerei generaţii de ofiţeri.
După depunerea de coroane şi jerbe de flori, ca pios omagiu adus înaintaşilor care s-au jertfit pentru ţară, veteranii de război şi audienţa au primit onorul gărzii şi muzicii militare ale garnizoanei Buzău.
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", a continuat seria de manifestări, începută la iniţiativa generalului de brigadă dr. Nicolae Ciucă în anul 2011, dedicate "eroilor în viaţa" ai României, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial.
Aceştia au fost invitaţi la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde au fost întâmpinaţi cu flori de un grup de elevi de la Şcoala nr. 15 "George Emil Palade" şi de militari din garnizoană.
După vizitarea muzeului unităţii, ce cuprinde aspecte din istoria marii unităţi, începând cu Armata a 2-a, continuând cu Comandamentul 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" şi până în zilele noastre, în sala de conferinţe "General Ştefan Guşă", s-a desfăşurat simpozionul "Onor la Veterani!".
În deschidere, generalul de brigadă Nicolae Ciucă, a subliniat importanţa morală şi afectivă a acestei sărbători, evidenţiind faptul că pentru militarii de astăzi, faptele de arme ale celor omagiaţi reprezintă un imbold în pregătirea de zi cu zi în poligoane, terenuri de instrucţie sau în misiuni internaţionale.
Sublocotenentul Dan Georgescu, de la Batalionul 3 Geniu "General Constantin Poenaru" a prezentat veteranilor de război, onorul generaţieisale.
În continuare s-a prezentat filmul documentar "Calea Învingătorilor", realizat de Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale, cu ocazia împlinirii, la 18 august 2011, a 95 de ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a. ntreaga asistenţă a fost impresionată de dramatismul bătăliilor Primului Război Mondial, care pentru noi, a reprezentat Războiul Întregirii Naţionale, faptele de arme ale combatanţilor din Armata a 2-a stând, şi ele, la temelia de jertfe a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Elevi meritorii, olimpici la diferite materii, sub indrumarea profesorilor Doina Balaban şi Alina Panait, şi-au exprimat gândurile despre eroi, patriotism, istorie şi, între făuritorii acestora, veteranii de război. Astfel, Cristian Ciocan, Alina Secuiu, Elena Moise, Dan Şaramet şi Andrei Iordache au surprins cu sensibilitatea, prospeţimea, empatia şi respectul simţămintelor dedicate foştilor luptători, dând o semnificaţie deosebită momentuluifestiv.
Din partea celor omagiaţi au răspuns colonelul Petre Costea şi colonelul Nicolae Enache care au evocat faptele de arme la care au participat în cel de-al Doilea Război Mondial, reliefând faptul că avem nevoie şi astăzi de patriotism, de iubirea de ţară, ştafete ce au trecut de la o generaţie la alta întru dăinuirea liberă şi demnă a României.
Tipareşte informaţia Tipăriţi