INFORMAŢII DE PRESĂNr. 7 din 02-06-2022
Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău
Joi, 2 iunie, Garnizoana Buzău, în parteneriat cu Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria municipiului Buzău au organizat ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, prilej cu care au fost cinstiţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
[continuare]Nr. 6 din 20-05-2022
Festivitatea de premiere a Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu” – ediţia I
Vineri, 20 mai, a avut loc premierea câştigătorilor Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu”, ediţia I, organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu şi Divizia 2 Infanterie „Getica”, Ă®n parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”.
[continuare]Nr. 5 din 09-05-2022
Simpozion dedicat evocării Generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă şi triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial Ĺźi Ziua Uniunii Europene
Luni, 9 mai, Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, au organizat un simpozion dedicat evocării generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a, la împlinirea a 140 ani de la naşterea acestuia (20 aprilie 1882), precum şi a triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial Ĺźi Ziua Uniunii Europene.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 10 din 05-06-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ora de istorie buzoiană
Miercuri 5 iunie, elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău au asistat la Biserica Eroilor din Cimitirul Eroilor la Ora de istorie buzoiană – proiect iniţiat de către Primăria Buzău.
Acest proiect se constituie într-o omagiere a eroilor căzuţi la datorie pentru patrie şi, totodată, un moment important de apreciere a eforturilor tuturor românilor pentru cei care şi-au sacrificat tinereţea şi sănătatea pentru ţară, bravii noştri ostaşi. Lor le datorăm din plin preţuirea, dragostea şi recunoştinţa noastră supremă.
În acest colţ încărcat de istorie cu profunde semnificaţii spirituale pentru oştirea română în special şi pentru garnizoana Buzău alături de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a participat şi comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiţă Vlad care a vorbit tinerei generaţii despre camarazii de arme trecuţi în eternitate, făuritorii unei pagini glorioase a istoriei naţionale, care prin sacrificiul suprem au oferit un stăruitor exemplu de tărie sufletească, frumuseţe morală şi demnitate ostăşească.
Comandantul marii unităţi a prezentat „Cartea de aur a Diviziei 5 Infanterie” în care sunt înscrise numele tuturor eroilor de război locali şi o copie de pe actul de înfiinţare a Bisericii Eroilor din Buzău.
Tot în cadrul proiectului educaţional comandorul în rezervă Marius Nicoară a prezentat istoricul Cimitirul Eroilor din Buzău, inaugurat la 8 octombrie 1931, şi în care se odihnesc rămăşiţele pământeşti a 7.867 de eroi necunoscuţi: 134 români, 753 germani, 744 austro-ungari, 136 ruşi şi bulgari, 14 turci şi cinci italieni.
Tipareşte informaţia Tipăriţi