INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 18-02-2020
Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău
Marţi, 18 februarie, Garnizoana Buzău a organizat cu sprijinul Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, la Stadionul de Atletism Buzău şi în Parcul Crâng, o activitate sportivă (cros 3000m), dedicată aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar ā€“ C.I.S.M., la care au participat aproximativ 200 de persoane, militari şi civili din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ā€˛Neron Lupaşcuā€¯ al judeţului Buzău.
[continuare]Nr. 1 din 24-01-2020
ā€˛Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean Buzăuā€¯
Vineri, 24 ianuarie, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buză u în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, sub egida Consiliului Judeţean Buzău au organizat cea de-a cincea ediţie a evenimentului ā€˛Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţeanā€¯.
[continuare]Nr. 17 din 01-12-2019
1 Decembrie 2019 - Ziua Naţională a României în Garnizoana Buzău
Duminică, 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară şi religioasă şi defilare cu personal şi tehnică militară ce au avut loc pe Calea Eroilor din Buzău.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 10 din 05-06-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ora de istorie buzoiană
Miercuri 5 iunie, elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox ā€˛Chesarie Episcopulā€¯ din Buzău au asistat la Biserica Eroilor din Cimitirul Eroilor la Ora de istorie buzoiană ā€“ proiect iniţiat de către Primăria Buzău.
Acest proiect se constituie într-o omagiere a eroilor căzuţi la datorie pentru patrie şi, totodată, un moment important de apreciere a eforturilor tuturor românilor pentru cei care şi-au sacrificat tinereţea şi sănătatea pentru ţară, bravii noştri ostaşi. Lor le datorăm din plin preţuirea, dragostea şi recunoştinţa noastră supremă.
În acest colţ încărcat de istorie cu profunde semnificaţii spirituale pentru oştirea română în special şi pentru garnizoana Buzău alături de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a participat şi comandantul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, general-maior Gheorghiţă Vlad care a vorbit tinerei generaţii despre camarazii de arme trecuţi în eternitate, făuritorii unei pagini glorioase a istoriei naţionale, care prin sacrificiul suprem au oferit un stăruitor exemplu de tărie sufletească, frumuseţe morală şi demnitate ostăşească.
Comandantul marii unităţi a prezentat ā€˛Cartea de aur a Diviziei 5 Infanterieā€¯ în care sunt înscrise numele tuturor eroilor de război locali şi o copie de pe actul de înfiinţare a Bisericii Eroilor din Buzău.
Tot în cadrul proiectului educaţional comandorul în rezervă Marius Nicoară a prezentat istoricul Cimitirul Eroilor din Buzău, inaugurat la 8 octombrie 1931, şi în care se odihnesc rămăşiţele pământeşti a 7.867 de eroi necunoscuţi: 134 români, 753 germani, 744 austro-ungari, 136 ruşi şi bulgari, 14 turci şi cinci italieni.
Tipareşte informaţia Tipăriţi