INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 5 din 04-08-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Activităţi dedicate aniversării a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a la Câmpulung
Divizia 2 Infanterie “Getica”, continuatoarea tradiţiilor de luptă ale Armatei a 2-a române a prezentat în perioada 3-4 august 2021, pe meleagurile argeşene, o frumoasă lecţie de istorie la împlinirea a 105 ani de la constituirea, în august 1916, a marilor unităţi ale armatei române şi intrarea României în Marele Război pentru împlinirea idealului naţional.
În data de 3 august a avut loc un simpozion la Cercul Militar din Câmpulung, judeţul Argeş. În cadrul activităţii, cuvântul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoş-Dumitru Iacob, de deschidere a simpozionului, a fost urmat de prelegeri susţinute de specialişti în istorie militară: colonel (r.) dr. Mircea Tănase care a prezentat Armata a 2-a în perioada 1916-1945, Alexandru Oprea, Directorul Mausoleului Mateiaş, care a prezentat Armata a 2-a în acţiunile şi luptele din zona Argeşului şi colonel (r.) dr. Mihai Goia care a prezentat Armata a 2-a în perioada 1960-2010.
Faptele de eroism ale eroilor căzuţi la datorie au fost evocate şi de primarul municipiului Câmpulung, Elena-Valerica Lăsconi şi de subprefectul judeţului Argeş, Lucian Ionescu.
Simpozionul s-a încheiat cu prezentarea de către generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a activităţii Diviziei 2 Infanterie „Getica” de la înfiinţare, din anul 2010, şi până în prezent şi vizionarea filmului reprezentativ – Calea Învingătorilor: Armata a 2-a, astăzi Divizia 2 Infanterie „Getica”.
În semn de respect pentru sacrificiul eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc, în data de 4 august s-a desfăşurat şi o ceremonie militară cu depuneri de coroane de flori la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş.
La acest eveniment au fost prezenţi şi copii din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României – Centrul local Baden-Powell din Bucureşti.
Garda de onoare a ceremoniei militare a fost constituită din militarii Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” şi Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, personal din cadrul Detaşamentului Mateiaş, Asociaţiei de Reconstituire Istorică a muzeului Câmpulung şi Historia Renascita.
Tipareşte informaţia Tipăriţi