Nr. 17 din 01-12-2019
1 Decembrie 2019 - Ziua Naţională a României în Garnizoana Buzău
Duminică, 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară şi religioasă şi defilare cu personal şi tehnică militară ce au avut loc pe Calea Eroilor din Buzău.

Nr. 16 din 11-11-2019
Ziua Veteranilor în Garnizoana Buzău
Ziua Veteranilor a fost sărbătorită, luni, 11 noiembrie de către militarii din garnizoana Buzău printr-o serie de activităţi militare şi religioase, care s-au desfăşurat, astfel :

Nr. 15 din 09-11-2019
Concursul de istorie „1 Decembrie - Ziua Naţională a României” – ediţia a XI-a
În perioada 08-09 noiembrie 2019 s-a desfăşurat la Breaza a XI-a ediţie a Concursului de istorie „1 Decembrie - Ziua Naţională a României”, organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.

Index | Informaţii generale

A luat fiinţă în anul 2005 din iniţiativa cadrelor militare ale Comandamentului 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", iar ulterior au aderat şi celelalte cadre militare, personal civil contractual din unităţile militare din garnizoana Buzău, precum şi un număr important de cadre militare în rezervă şi retragere.

Motivul principal pentru care Comandamentul 2 Operaţional Întrunit a dorit să înfiinţeze această organizaţie îl constituie reabilitarea Cercului Militar Buzău. Fundaţia vizează transformarea acestui centru într-un stabiliment public, destinat în primul rând promovării şi păstrării tradiţiilor militare, iar în planul secund acesta să fie un loc destinat recreării şi relaxării cadrelor militare şi familiilor acestora.

Acestui scop primordial i s-au alăturat şi altele, la fel de însemnate. Dintre acestea amintim, ca deosebit de important, faptul că organizaţia iniţiază acţiuni caritabile, oferind sprijin material şi moral camarazilor buzoieni aflaţi în suferinţă.

Prezentarea activităţii Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu"

Poate deveni membru al Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu":

- orice cadru militar activ, în rezervă sau în retragere, indiferent de data producerii acesteia, personalul civil contractual din orice unitate militară, gradat profesionist sau orice altă persoană cu capacitate de exerciţiu deplină care acceptă prevederile Actului Constitutiv şi ale Statutului şi se obligă să le respecte întocmai.

- se implică în realizarea scopurilor şi obiectivelor precizate în conţinutul Actului Constitutiv şi ale Statutului. Înscrierea în fundaţie se realizează pe baza unei cereri tip adresate Consiliului Director.

Cerere tip de înscriere în Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"