INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 2 din 12-05-2010
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
O carte pentru istorie
Joi, 13 mai a.c., începând cu ora 11.00, va avea loc la aula "B. Iorgulescu" a Bibliotecii Judeţene "V. Voiculescu" din Buzău, lansarea cărţii "Armata României în misiuni internaţionale. 1991-2009", apărută la Editura Centrului Tehnic-Editorial al Armatei.
Colectivul de autori, din Comandamentului Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", sub coordonarea generalului maior dr. Visarion Neagoe, alcătuieşte un compendiu de istorie recentă, a acţiunilor desfăşurate de forţele armate la misiuni în afara teritoriului statului român - Irak, Somalia, Angola, Balcanii de Vest şi Afganistan. Prin calitatea şi cantitatea informaţiilor, volumul este un util instrument de lucru pentru istoricii militari şi civili, cât şi pentru cititorii interesaţi, în genere, de istoria contemporană. Pentru alţii, participanţi direcţi, are desigur o valoare afectivă, descriind un moment crucial în cariera lor profesională. O carte probând că militarii sunt ambasadorii în uniformă ai intereselor naţionale.
Cu acelaşi prilej se va prezenta şi numărul 7 al revistei "Străjer în Calea Furtunilor", apărut sub egida Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu".
Tipareşte informaţia Tipăriţi