INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 29-04-2011
Persoană de contact: Lt. col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Ziua Veteranilor de Război - lecţie de istorie -
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" a sărbătorit, la 29 aprilie, eroii în viaţă ai celui de-al Doilea Război Mondial.
Veteranii de război din judeţul Buzău au fost invitaţi la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde au fost întâmpinaţi cu flori de un grup de elevi de la Şcoala nr. 15 "George Emil Palade" şi de militari din garnizoană.
În continuare, invitaţii au vizitat muzeul ce cuprinde aspecte din istoria marii unităţi, începând cu Armata a 2-a, continuând cu Comandamentul 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" şi până în zilele noastre.
În sala de conferinţe "General Ştefan Guşă" a vut loc o adevărată lecţie de istorie: veteranii de război au depănat amintiri din grelele zile ale războiului, amintindu-şi de faptele de arme, iar elevii au asitat la un adevărat "film istoric". O parte dintre elevii şi-au citit eseurile sau poeziile dedicate "actorilor din film".
După fotografia de grup, invitaţii au participat la ceremonialul militar şi religios desfăşurat la Mausoleul Eroilor şi au primit onorul Gărzii de Onoare şi al unei patrule de avioane IAR-99 Şoim de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene - Boboc, care a survolat cerul înnorat, parcă apăsat de greutatea evenimentului.
La final, gazdele şi veteranii de război au ciocnit o cupă de şampanie, continuând să depene aminitiri de neuitat.
Tipareşte informaţia Tipăriţi