INFORMAŢII DE PRESĂNr. 3 din 02-08-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a pe meleaguri buzoiene ā€“ localitatea Siriu
La 18 august 2021, Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ sărbătoreşte 105 ani de la constituirea marilor unităţi ale Armatei Române şi intrarea în războiul pentru împlinirea idealului naţional de reîntregire a neamului românesc. Evenimentul este un prilej de promovare a simbolurilor şi a tradiţiilor militare, cu o înaltă încărcătură emoţională.
[continuare]Nr. 2 din 21-07-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a sărbătorită pe meleaguri vrâncene
La 18 august 2021, Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ sărbătoreşte 105 ani de la constituirea marilor unităţi ale Armatei Române şi intrarea în războiul pentru împlinirea idealului naţional de reîntregire a neamului românesc.
[continuare]Nr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 2 din 23-10-2008
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU, tel.0735233264.
Telefon: 0763686867
Expoziţie dedicată Zilei Armatei
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, organizează în perioada 24-26 octombrie a.c., expoziţia "Datorie şi Onoare - Pagini de istorie militară buzoiană", dedicată Zilei Armatei României.
În dorinţa de a aduce un plus de valoare simbolică acestei manifestări, prezentarea publică cuprinde un ansamblu de exponate aparţinând unităţilor militare buzoiene reprezentând file din istoria acestora.
Sunt expuse mărturii referitoare la acţiunile militare ale Armatei a 2-a în Războiul de întregire naţională, documente ce au aparţinut mareşalului Alexandru Averescu, elemente de uniforme militare, aparatură veche de transmisiuni şi de topogeodezie, machete de avioane, paraşute militare, medalii şi decoraţii.
Vernisajul expoziţiei "Datorie şi Onoare - Pagini de istorie militară buzoiană", va avea loc în 24 octombrie a.c., la ora 13.00, la Muzeul Judeţean.
Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei publice locale, personalităţi ale vieţii culturale buzoiene, elevi de la şcoala nr. 15 şi Liceul Pedagogic din Buzău şi membri ai Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu".
Invităm să viziteze expoziţia noastră cât mai mulţi cetăţeni ai municipiului Buzău, în speranţa că demersul nostru cultural o să le stârnească interesul pentru cunoaşterea istoriei naţionale şi a faptelor de vitejie ale Armatei României.
Tipareşte informaţia Tipăriţi