INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 3 din 26-06-2014
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Onor la veterani, sub falduri tricolore
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" aduce prinosul de recunoştinţă al militarilor şi societăţii civile, eroilor în viaţă de pe fronturile celei de-a doua conflagraţii mondiale, prin organizarea unei întâlniri cu veteranii de război, la 26 iunie de Ziua Drapelului Naţional.
Activitatea s-a desfăşurat la sediul Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde, invitaţii s-au întâlnit cu tineri ofiţeri cărora le-au împărtăşit secvenţe din "istoria trăită", de câmpurile de luptă şi au vizitat muzeul diviziei, continuatoarea tradiţiilor Armatei a 2-a.
Au participat, apoi, la ceremonia organizată de Prefectura şi Garnizoana Buzău, în Piaţa Dacia, unde preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", generalul de brigadă dr. Lucian Foca, le-a înmânat câte un drapel naţional, ca simbol al respectuasei preţuiri a celor aflaţi astăzi sub arme.
Cu acelaşi prilej, a fost difuzat numărul 15 al revistei "Străjer în calea furtunilor", publicaţie semestrială a fundaţiei, în care foştii combatanţi invitaţi au fost prezenţi în paginile dedicate "memoriei veteranilor".
Tipareşte informaţia Tipăriţi