INFORMAŢII DE PRESĂNr. 11 din 09-09-2021
105 ani de la Atacul de noapte din Dealul Rotemberg – Daia
Joi, 9 septembrie, la împlinirea a 105 de ani de la începutul Bătăliei Sibiului, una dintre primele mari confruntări ale armatei române de la intrarea în Războiul de Întregire Naţională 1916-1919, la Cimitirul eroilor din Dealul Dăii, comuna Roşia, a avut loc depunerea de coroane şi jerbe de flori.
[continuare]Nr. 10 din 18-08-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a
Miercuri, 18 august, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, a căror tradiţii de luptă au fost preluate de Divizia 2 Infanterie „Getica.
[continuare]Nr. 9 din 17-08-2021
Concerte de promenadă - De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie „Getica”
Aniversarea, la 18 august 2021, a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, azi Divizia 2 Infanterie „Getica”, ne-a oferit deosebita plăcere de a încânta, publicul buzoian, două zile în parcurile Crâng, Tineretului ş;i Alexandru Marghiloman din municipiul Buzău cu spectacole susţinute de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 3 din 26-06-2014
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Onor la veterani, sub falduri tricolore
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" aduce prinosul de recunoştinţă al militarilor şi societăţii civile, eroilor în viaţă de pe fronturile celei de-a doua conflagraţii mondiale, prin organizarea unei întâlniri cu veteranii de război, la 26 iunie de Ziua Drapelului Naţional.
Activitatea s-a desfăşurat la sediul Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde, invitaţii s-au întâlnit cu tineri ofiţeri cărora le-au împărtăşit secvenţe din "istoria trăită", de câmpurile de luptă şi au vizitat muzeul diviziei, continuatoarea tradiţiilor Armatei a 2-a.
Au participat, apoi, la ceremonia organizată de Prefectura şi Garnizoana Buzău, în Piaţa Dacia, unde preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", generalul de brigadă dr. Lucian Foca, le-a înmânat câte un drapel naţional, ca simbol al respectuasei preţuiri a celor aflaţi astăzi sub arme.
Cu acelaşi prilej, a fost difuzat numărul 15 al revistei "Străjer în calea furtunilor", publicaţie semestrială a fundaţiei, în care foştii combatanţi invitaţi au fost prezenţi în paginile dedicate "memoriei veteranilor".
Tipareşte informaţia Tipăriţi