INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 14-11-2015
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Plantăm fapte bune în Beceni
Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, militari din garnizoana Buzău au răspuns prezent, în zona localităţii Beceni, judeţul Buzău, la acţiunea iniţiată de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti, alături de 5 organizaţii non-guvernamentale de protecţia mediului în cadrul campaniei naţionale "Plantăm fapte bune în România", care a constat în plantarea a 1.000.000 de copaci într-o singură zi.
Măreţia unei păduri nu constă în numărul copacilor ci constă în numărul celor care o îngrijesc. Astfel militarii buzoieni în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" din Buzău au conştientizat importanţa campaniei, ca şi în anii trecuţi prin participarea voluntară la plantarea a 15000 de puieţi de plop, salcâm şi salcie în zone defavorizate.
Astfel de fapte reprezintă o grijă pentru viitor, o grijă pentru a preda mai departe un spirit civic, demonstrând încă o dată legătura vie dintre armată şi societate, dându-ne şi de această dată, nouă militarilor, încrederea, că atitudinea de respect faţă de natură este prezentă în rândul românilor.
În cadrul acţiunii de voluntariat, alături de locuitorii comunei Beceni au participat peste 80 de militari şi 150 de elevi de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Filipescu" din Buzău, Liceul Teoretic din Beceni precum şi elevi ai şcolilor generale din comuna Beceni, asigurând societatea civilă că viitorul verde este prezent în sufletul multor tineri, prin implicarea în creşterea suprafeţei împădurite a judeţului.
Alături de militarii şi elevii voluntari a fost şi generalul maior dr. Petrică-Lucian FOCA, comandantul Garnizoanei Buzău, care a transmis că implicarea militarilor în mod voluntar la această campanie naţională este pentru a construi un mediu sănătos pentru toţi şi mai ales pentru urmaşii noştri.
Prezenţi la această campanie naţională au fost şi secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prefectul judeţului Buzău, George Sava, subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, ec. Petre Emanoil Neagu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cultului Eroilor, filiala Buzău, general de brigadă (ret.) Achim Alstani, director Direcţia Silvică Buzău, ing. Pitiş Cornel, şeful ocolului silvic Vintilă Vodă, ing. Mircea Labeş, primarul comunei Beceni, Laurenţiu Constantin care au transmis mulţumiri celor care au participat în mod voluntar la această campanie, prin care se asigură educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului.
Tipareşte informaţia Tipăriţi