INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 6 din 28-11-2015
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
ARMATA NU-ŞI UITĂ EROII ...
Nici nu se stinsese bine ecoul paradei militare organizate în municipiul Buzău, cu ocazia Zilei Naţionale a României, că simţul datoriei şi chemarea sufletului se pune din nou în mişcare.
Destinaţia comuna Beceni.
Aici, preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, însoţit de către oficialităţi locale şi judeţene, a participat la activităţile prilejuite de Ziua Naţională a României, dar şi pentru a fi alături de plutonierul (rtg.) Ion Moşeşcu care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Ochii lui căprui şi mici ascund multe amintiri pe care vorbele nu mai au putere să le aducă la viaţă. Totuşi, în privirea lui se pot citi puterea, voinţa, credinţa, iubirea de viaţă şi de oameni. La cei 100 de ani, Ion Moşescu, a rezistat vitejeşte, pe tot parcursul ceremoniei de aniversare susţinută de oficialităţi. Nici vremea de toamnă târzie, nici oboseala şi nici emoţia nu i-au ştirbit din demnitatea de care a dat dovadă.
După Te Deum şi alocuţiunile invitaţilor, elevii şcolii din Beceni, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, au prezentat un moment literar-artistic dedicat zilei de 1 Decembrie.
..."veteranii de război ştiu foarte bine că istoria Neamului nostru s-a scris cu multe sacrificii, iar fiecare brazdă de pământ din trupul ţării a fost apărată cu credinţă, onoare şi demnitate şi asta pentru că ostaşul nu aparţine mamei lui, nu aparţine tatălui său, nu aparţine soţiei, prietenei lui, el aparţine poporului şi patriei care l-a zămislit ..." avea să spună în alocuţiunea sa generalul maior dr. Petrică-Lucian Foca, preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu".
Preşedintele fundaţiei i-a oferit distinsului veteran o diplomă de onoare, ultimul număr al revistei "Străjer în calea furtunilor" (revistă editată de către Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", în paginile căreia, apare povestea de viaţă a eroului din Beceni - plutonier (rtg.) Ion Moşeşcu) şi drapelul României.
Primind drapelul tricolor din mâinile comandantului diviziei, bătrânul ostaş, cu lacrimi în ochi, l-a sărutat şi cu glas tremurând a rostit: "Trăiască România".
La finalul activităţii, cei prezenţi i-au adresat urări de sănătate şi la mulţi ani secularului veteran, care nu se retrage de pe fronturile vieţii ...
Tipareşte informaţia Tipăriţi