INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 08-03-2009
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU, tel.0735233264.
Telefon: 0763686867
Onor la mareşal
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" organizează, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea patronului spiritual al Armatei a 2-a şi structurii militare care a continuat tradiţiile acesteia, o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive.
Astfel, luni, 9 martie a.c., la sediul Comandamentului Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", în contextul Zilei Porţilor Deschise, în sala de conferinţe "Ştefan Guşă", se va desfăşura simpozionul "Mareşalul Alexandru Averescu, un om pentru istorie", în cadrul căruia vor susţine comunicări cunoscuţi istorici români şi basarabeni. În continuare, se va vizita muzeul unităţii, care include pagini din istoria Armatei a 2-a, al cărui prim-comandant a fost generalul omagiat, precum şi o foto-expoziţie reflectând aspecte din misiunile militarilor români în teatrele de operaţii.
De asemenea, în cadrul unui ceremonial militar şi religios, vor fi depuse coroane de flori la bustul mareşalului, aflat la intrarea în comandament.
La ora 15.30, va avea loc, la Muzeul Judeţean, vernisajul expoziţiei ce oglindeşte personalitatea marelui comandant, evocare organizată în colaborare cu Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" şi cuprinzând obiecte, cărţi în ediţii princeps şi decoraţii aparţinând mareşalului, fotografii inedite de la începutul secolului XX, arme din Primul Război Mondial.
Manifestarea va continua, la Teatrul "George Ciprian", cu un spectacol artistic, susţinut de Ansamblul "Doina" al Armatei, Teodora Bîrsan, Alexandru Petcu şi Ceata lui Constantin. Se vor acorda premiile "Cupei Averescu" la şah, competiţie finalizată, sâmbătă, 7 martie, pe două categorii, juniori şi seniori.
Au fost invitaţi să participe la această suită de activităţi dedicate memoriei lui Alexandru Averescu, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiei veteranilor de război, cadrelor militare active, în rezervă şi retragere, membrii fundaţiei, elevi de la Şcoala nr. 15, Colegiul Naţional "B.P. Haşdeu", Liceul cu Program Sportiv, Grupul Şcolar Industrial de Transport şi Căi Ferate, mass media şi locuitori ai municipiului Buzău.
Tipareşte informaţia Tipăriţi