INFORMAŢII DE PRESĂNr. 11 din 09-09-2021
105 ani de la Atacul de noapte din Dealul Rotemberg – Daia
Joi, 9 septembrie, la împlinirea a 105 de ani de la începutul Bătăliei Sibiului, una dintre primele mari confruntări ale armatei române de la intrarea în Războiul de Întregire Naţională 1916-1919, la Cimitirul eroilor din Dealul Dăii, comuna Roşia, a avut loc depunerea de coroane şi jerbe de flori.
[continuare]Nr. 10 din 18-08-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a
Miercuri, 18 august, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, a căror tradiţii de luptă au fost preluate de Divizia 2 Infanterie „Getica.
[continuare]Nr. 9 din 17-08-2021
Concerte de promenadă - De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie „Getica”
Aniversarea, la 18 august 2021, a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, azi Divizia 2 Infanterie „Getica”, ne-a oferit deosebita plăcere de a încânta, publicul buzoian, două zile în parcurile Crâng, Tineretului ş;i Alexandru Marghiloman din municipiul Buzău cu spectacole susţinute de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 08-03-2009
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU, tel.0735233264.
Telefon: 0763686867
Onor la mareşal
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" organizează, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea patronului spiritual al Armatei a 2-a şi structurii militare care a continuat tradiţiile acesteia, o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive.
Astfel, luni, 9 martie a.c., la sediul Comandamentului Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", în contextul Zilei Porţilor Deschise, în sala de conferinţe "Ştefan Guşă", se va desfăşura simpozionul "Mareşalul Alexandru Averescu, un om pentru istorie", în cadrul căruia vor susţine comunicări cunoscuţi istorici români şi basarabeni. În continuare, se va vizita muzeul unităţii, care include pagini din istoria Armatei a 2-a, al cărui prim-comandant a fost generalul omagiat, precum şi o foto-expoziţie reflectând aspecte din misiunile militarilor români în teatrele de operaţii.
De asemenea, în cadrul unui ceremonial militar şi religios, vor fi depuse coroane de flori la bustul mareşalului, aflat la intrarea în comandament.
La ora 15.30, va avea loc, la Muzeul Judeţean, vernisajul expoziţiei ce oglindeşte personalitatea marelui comandant, evocare organizată în colaborare cu Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" şi cuprinzând obiecte, cărţi în ediţii princeps şi decoraţii aparţinând mareşalului, fotografii inedite de la începutul secolului XX, arme din Primul Război Mondial.
Manifestarea va continua, la Teatrul "George Ciprian", cu un spectacol artistic, susţinut de Ansamblul "Doina" al Armatei, Teodora Bîrsan, Alexandru Petcu şi Ceata lui Constantin. Se vor acorda premiile "Cupei Averescu" la şah, competiţie finalizată, sâmbătă, 7 martie, pe două categorii, juniori şi seniori.
Au fost invitaţi să participe la această suită de activităţi dedicate memoriei lui Alexandru Averescu, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiei veteranilor de război, cadrelor militare active, în rezervă şi retragere, membrii fundaţiei, elevi de la Şcoala nr. 15, Colegiul Naţional "B.P. Haşdeu", Liceul cu Program Sportiv, Grupul Şcolar Industrial de Transport şi Căi Ferate, mass media şi locuitori ai municipiului Buzău.
Tipareşte informaţia Tipăriţi