INFORMAŢII DE PRESĂNr. 11 din 09-09-2021
105 ani de la Atacul de noapte din Dealul Rotemberg – Daia
Joi, 9 septembrie, la împlinirea a 105 de ani de la începutul Bătăliei Sibiului, una dintre primele mari confruntări ale armatei române de la intrarea în Războiul de Întregire Naţională 1916-1919, la Cimitirul eroilor din Dealul Dăii, comuna Roşia, a avut loc depunerea de coroane şi jerbe de flori.
[continuare]Nr. 10 din 18-08-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a
Miercuri, 18 august, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, a căror tradiţii de luptă au fost preluate de Divizia 2 Infanterie „Getica.
[continuare]Nr. 9 din 17-08-2021
Concerte de promenadă - De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie „Getica”
Aniversarea, la 18 august 2021, a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, azi Divizia 2 Infanterie „Getica”, ne-a oferit deosebita plăcere de a încânta, publicul buzoian, două zile în parcurile Crâng, Tineretului ş;i Alexandru Marghiloman din municipiul Buzău cu spectacole susţinute de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 3 din 19-04-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Spirit civic al militarilor buzoieni
Joi, 19 aprilie, militari din cadrul Garnizoanei Buzău au răspuns prezent, în zona localităţii Berca, judeţul Buzău, la acţiunea iniţiată de către Primăria comunei Berca, prin care se vor planta puieţi de salcâm în împrejurimile satelor Băceni şi Viforîta.
Această activitate se înscrie în programul manifestărilor desfăşurate cu prilejul Zilei Forţelor Terestre române – 23 aprilie şi al Centenarului Marii Uniri.
Măreţia unei păduri nu constă în numărul copacilor ci constă în numărul celor care o îngrijesc. Astfel, militarii buzoieni în colaborare cu Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” din Buzău au conştientizat importanţa campaniei, ca şi în anii trecuţi prin participarea voluntară, pe dealurile din comuna Berca.
Prezent la activitate comandantul Garnizoanei Buzău, general de brigadă Gheorghiţă Vlad a transmis că: astfel de fapte reprezintă o grijă pentru viitor, o grijă pentru a preda mai departe un spirit civic, demonstrând încă o dată legătura vie dintre armată şi societate, dându-ne şi de această dată, nouă militarilor şi membrilor Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, încrederea, că atitudinea de respect faţă de natură este prezentă în rândul românilor.
În cadrul acţiunii de voluntariat, alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, ec. Petre Emanoil Neagu, primarul comunei Berca, Ionel Dobriţa şi locuitori ai comunei Berca au participat peste 60 de militari, asigurând societatea civilă că viitorul verde este prezent în sufletul multor tineri, prin implicarea în creşterea suprafeţei împădurite ale judeţului.
Tipareşte informaţia Tipăriţi