INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 13 din 25-10-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
25 Octombrie - Ziua Armatei României ā€“ sărbătorită în garnizoana Buzău -
Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.
Ziua Armatei României este sărbătoarea de cinstire a celor care, prin luptă dreaptă, au eliberat glia străbună, moment de împlinire a bucuriilor tuturor înaintaşilor, este ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce în hotarele ei, patria care a zămislit-o.
Ca în fiecare an, Garnizoana Buzău va organiza activităţi menite să amintească şi să cinstească lupta şi jertfa Armatei României.
Astfel, militarii din Garnizoana Buzău joi, 25 octombrie 2018, la Monumentul ā€˛Ostaşului Erouā€¯ din localitatea Siriu, judeţul Buzău, au desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă, iar elevii şcolilor gimnaziale din localitatea Siriu au prezentat un spectacol literar-muzical.
În cadrul manifestărilor, după citirea mesajului prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, de către subprefectul judeČ›ului Buzău, general locotenent(r.) Petrică-Lucian FOCA, comandantul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, generalul de brigadă Gheorghiţă VLAD a transmis mesajul ministrului Apărării NaČ›ionale, Mihai-Viorel FIFOR cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României dorind tuturor militarilor care îşi servesc ţara sub faldurile tricolore, în rândul cadrelor active, în rezervă sau retragere, cele mai alese gânduri de preţuire şi respect.
Armata României are, datorită oamenilor de mare valoare care o încadrează, capacitatea de a-şi îndeplini misiunile constituţionale pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale şi de a contribui la apărarea spaţiului euro-atlantic, alături de aliaţii şi partenerii noştri.
Comandantul diviziei a folosit acest prilej - Ziua Armatei Române pentru a transmite şi asigura societatea civilă că ne vom îndeplini misiunea încredinţată de poporul român aceea de a servi cu demnitate patria şi valorile ei.
Totodată, a făcut câteva precizări despre luptele grele pentru apărarea teritoriului naČ›ional desfăşurate în timpul Primul şi al Doilea Război Mondial pe raza localităČ›ii Siriu de către Divizia 6 Infanterie, menČ›ionând Regimentul 34 Infanterie ConstanČ›a şi Regimentul 3 Vânători, regiment comandat de locotenent-colonelul Traian Epure, care a lansat un contraatac cu Regimentul 3 Vânători, reuşind să oprească avansul armatei germane.
În urma acestor lupte, oamenii din zonă l-au numit pe locotenent-colonelul Traian Epure ā€˛apărătorul Văii Buzăului".
După depunerea de coroane şi jerbe de flori la monument, Garda de Onoare a defilat în faţa asistenţei pe acordurile muzicii militare reprezentative a Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯.
La activitate au participat oficialităţi locale civile şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere, veterani de război, şi corespondenţi ai mass-media.
Tipareşte informaţia Tipăriţi