INFORMAŢII DE PRESĂNr. 11 din 09-09-2021
105 ani de la Atacul de noapte din Dealul Rotemberg ā€“ Daia
Joi, 9 septembrie, la împlinirea a 105 de ani de la începutul Bătăliei Sibiului, una dintre primele mari confruntări ale armatei române de la intrarea în Războiul de Întregire Naţională 1916-1919, la Cimitirul eroilor din Dealul Dăii, comuna Roşia, a avut loc depunerea de coroane şi jerbe de flori.
[continuare]Nr. 10 din 18-08-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a
Miercuri, 18 august, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, a căror tradiţii de luptă au fost preluate de Divizia 2 Infanterie ā€˛Getica.
[continuare]Nr. 9 din 17-08-2021
Concerte de promenadă - De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯
Aniversarea, la 18 august 2021, a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, azi Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, ne-a oferit deosebita plăcere de a încânta, publicul buzoian, două zile în parcurile Crâng, Tineretului ş;i Alexandru Marghiloman din municipiul Buzău cu spectacole susţinute de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 14 din 16-11-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ceremonial militar şi religios cu ocazia resfinţirii a Domului German din Cimitirul Eroilor din Buzău
Vineri, 16 noiembrie, militarii din garnizoana Buzău au participat la ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, desfăşurată cu ocazia resfinţirii Domului German din Cimitirul Eroilor din Buzău.
Activitatea a fost organizată de către Primăria municipiului Buzău Ć®mpreună cu Garnizoana Buzău şi au participat E.S. Ambasadorul Republicii Federale Germania - domnul Cord Meier-Klodt, Primarul Municipiului Buzău - domnul Constantin Toma, şeful de Stat Major al Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, colonel Ovidiu Conduruţă, reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Buzău, reprezentanţi ai Garnizoanei Buzău, jandarmeriei, poliţiei, ISU, ANVR, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ā€˛Regina Mariaā€¯, precum şi alţi invitaţi.
La ceremonii au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, notabilităţi şi distinşi veterani de război.
Tipareşte informaţia Tipăriţi