INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 21-07-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a sărbătorită pe meleaguri vrâncene
La 18 august 2021, Divizia 2 Infanterie „Getica” sărbătoreşte 105 ani de la constituirea marilor unităţi ale Armatei Române şi intrarea în războiul pentru împlinirea idealului naţional de reîntregire a neamului românesc.
[continuare]Nr. 1 din 26-02-2021
Bursa „General de corp de armată Nicolae Ciupercă” a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 3 din 21-03-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
21 martie - Ziua Internaţională a Pădurilor sărbătorită în judeţul Buzău
Joi, 21 martie, peste 80 de militari din Garnizoana Buzău, personal al Primăriei comunei Berca şi ai Postului de Poliţie local au dorit să marcheze Ziua Internaţională a Pădurilor prin participarea la o acţiune de împădurire iniţiată de către Primăria comunei Berca în cadrul Proiectului „Plantare şi ecologizare în comuna Berca”.
Acţiunea a constat în plantarea a 1500 puieţi de salcâm şi 200 puieţi de salcie în satul Berca, în zona afectată de alunecările de teren din apropierea Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, monument istoric naţional.
Prin efortul lor, participanţii promovează educaţia în rândul tinerilor pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor în beneficiul generaţiei prezente şi a celor viitoare, conştientizând şi măsura urgentă, ansamblul de monumente istorice – Schitul şi vechile ruine ale curţii boiereşti – aflându-se în pericol în faţa eroziunii solului.
Prezent la activitate, colonel Ovidiu Conduruţă, şeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a transmis că prin astfel de acţiuni se încearcă şi dezvoltarea în rândul tinerilor a unei atitudini pozitive ecologice, prin cultivarea grijii faţă de mediul natural, importanţa „plămânului” verde al Terrei şi rolul omului în menţinere lui, prin plantare de copaci.
Primarul comunei Berca, inginerul Ionel Dobriţa a transmis că acest proiect a devenit deja o tradiţie, fiind la a treia ediţia prin care cei care conştientizează importanţa acestor acţiuni civice au dat curs invitaţiei pentru dezvoltare durabilă şi voluntariat de mediu, totodată se asigură şi consolidarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patromoniului natural şi cultural.
Importanţa acţiunii este şi pentru reînvierea spiritului comunitar în jurul istoriei locale şi naţionale, ţinând cont că aşezământul Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” datează din urmă cu 324 de ani, unele surse indicând existența unei biserici pe cel mai înalt deal din Berca chiar de la începutul anilor 1600.
***
Adunarea Generală a Organizației Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/ RES/67/200 la 21 decembrie 2012, care a declarat că 21 martie a fiecărui an urmează să fie respectată ca Ziua Internaţională a Pădurilor - parte a unui efort global de a face public atât valoarea şi situaţia pădurilor din întreaga lume.
Tipareşte informaţia Tipăriţi