INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 21-07-2021
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a sărbătorită pe meleaguri vrâncene
La 18 august 2021, Divizia 2 Infanterie „Getica” sărbătoreşte 105 ani de la constituirea marilor unităţi ale Armatei Române şi intrarea în războiul pentru împlinirea idealului naţional de reîntregire a neamului românesc.
[continuare]Nr. 1 din 26-02-2021
Bursa „General de corp de armată Nicolae Ciupercă” a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 01-12-2020
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
Evenimentul desfăşurat în Parcul Crâng a cuprins şi dezvelirea Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie – monument dedicat memoriei a celor 775 de eroi aparţinând Regimentului 48 Infanterie – eroi ai Primului Război Mondial - care în această zi sunt aduşi simbolic acasă.
Ansamblu monumental conţine numele celor 775 de eroi buzoieni, regiunea de unde proveneau, data şi locul unde au plătit sacrificiul vieţii lor tinere, săvârşit pentru libertatea neamului românesc. Tot pe monument se regăseşte o placă cu textul: „Călătorule, aici stejarii au nume, căci rădăcina lor este dragostea de ţară, trunchiul lor este forţa de nebiruit, iar coroana credinţa neclintită în bunul Dumnezeu. Eroii noştri s-au întors acasă!” .
Tot dedicat acestui eveniment, militarii Garnizoanei Buzău, îmbrăcaţi în ţinuta militarilor Regimentului 48 Infanterie au răspuns prezent solicitării Primăriei Municipiului Buzău de a sprijini la plantarea în Parcul Crâng a 775 de puieţi de stejar. Aceşti stejari îşi vor prinde rădăcinile în pământul din care au plecat în 1916 cei 775 de militari ai Regimentului 48 Infanterie, iar lângă fiecare stejar va exista o plăcuţă cu numele eroului din Regimentul 48 Infanterie.
La eveniment au participat autorităţi publice centrale şi locale, cadre militare active din garnizoana Buzău, precum şi două plutoane de militari.
Acţiunea de la 1 decembrie 2020, de plantare, în Parcul Crâng din Buzău, a 775 de copaci în memoria militarilor din Regimentul 48 Infanterie căzuţi în Războiul de Reîntregire, la Roşia (Rotenberg, judeţul Sibiu), pe defileul Oltului, în munţii Argeşului, la Mărăşeşti, ori în refacere, în Moldova pustiită de epidemii, dar şi în acţiunile militare de restabilirea ordinei de drept, în sudul Basarabiei, reprezintă un modest şi simbolic omagiu adus eroior buzoieni căzuţi pe altarul Patriei.
Fiecare copac, sădit şi hrănit din pământul sfânt al ţării, va purta în trupul său şi va înălţa spre cer şi neuitare numele ştiut sau neştiut al unui erou, ca sublim gest de recunoştinţă perenă.
Garnizoana Buzău alături de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” sunt promotoarele valorilor şi tradiţiilor naţionale împământenite pe aceste meleaguri, contribuind astfel semnificativ la educarea spiritului civic şi la respectarea valorilor şi simbolurilor naţionale de către membrii societăţii.
Activitatea s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori pe acordurile Imnului Eroilor intonat de muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
Tipareşte informaţia Tipăriţi