INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 26-02-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
Scopul acestor burse este acela de a susţine excelenţa în rândul tinerei generaţii, oferind şansa punerii în valoare a talentului şi crearea unor premize cât mai bune pentru lansarea către studii superioare, precum şi pentru participarea la concursurile naţionale şi internaţionale.
Acest stimulent a fost denumit Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯, evocând astfel devotamentul, abnegaţia şi energia generalului de elită al Armatei Române, născut la Râmnicu-Sărat, care a participat la Războiul de întregire a neamului sub comanda generalului Averescu, contribuind la executarea operaţiunilor ofensive din vara anului 1917.
Una dintre condiţiile acordării acestei burse, un ajutor menit a răspunde dorinţei de a studia a câştigătorilor acesteia fără povara grijilor materiale cotidiene, a constituit-o obţinerea de rezultatele foarte bune (media generală peste nota 9). Şi vă asigurăm că rezultatele luate în calcul (mediile de la finalul primului semestru) pentru alegerea celor şase elevi au fost remarcabile, în pofida condiţiilor atipice date de derularea învăţământului în sistemul online.
Astfel, considerându-se că cei şase elevi au demonstrat că au conştientizat faptul că nimic nu se realizează decât prin sacrificiu, prin devotament, prin implicare, prin acordarea acestor burse, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ arată, la rândul ei, că în Marea Familie a Armatei în care au intrat, vor fi mereu răsplătiţi pentru eforturile lor intelectuale.
Felicitări elevilor care au primit bursele de merit şi îi asigurăm că suntem mândri de ei!
Mulţumim şi profesorilor colegiilor naţionale militare, pentru efortul depus în predarea online, pentru că o asemenea performanţă este posibilă doar cu eforturi susţinute şi cu munca perseverentă inclusiv a dascălilor. Le mulţumim şi părinţilor, pentru că fără susţinerea acestora, copiii lor n-ar fi putut atinge această performanţă.
Ne face o deosebită onoare să transmitem tuturor celor care se simt legaţi de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi a celor care necondiţionat ne-au sprijinit în toate proiectele, gândurile noastre bune şi asigurarea că în panoplia de atribuţii asumate de către Fundaţie, în spiritul camaraderiei în care suntem ancoraţi, nu vor lipsi nici pe viitor astfel de proiecte.
Tipareşte informaţia Tipăriţi