Nr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.

Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.

Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.

Index | Informaţii generale

A luat fiinţă în anul 2005 din iniţiativa cadrelor militare ale Comandamentului 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", iar ulterior au aderat şi celelalte cadre militare, personal civil contractual din unităţile militare din garnizoana Buzău, precum şi un număr important de cadre militare în rezervă şi retragere.

Motivul principal pentru care Comandamentul 2 Operaţional Întrunit a dorit să înfiinţeze această organizaţie îl constituie reabilitarea Cercului Militar Buzău. Fundaţia vizează transformarea acestui centru într-un stabiliment public, destinat în primul rând promovării şi păstrării tradiţiilor militare, iar în planul secund acesta să fie un loc destinat recreării şi relaxării cadrelor militare şi familiilor acestora.

Acestui scop primordial i s-au alăturat şi altele, la fel de însemnate. Dintre acestea amintim, ca deosebit de important, faptul că organizaţia iniţiază acţiuni caritabile, oferind sprijin material şi moral camarazilor buzoieni aflaţi în suferinţă.

Prezentarea activităţii Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu"

Poate deveni membru al Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu":

- orice cadru militar activ, în rezervă sau în retragere, indiferent de data producerii acesteia, personalul civil contractual din orice unitate militară, gradat profesionist sau orice altă persoană cu capacitate de exerciţiu deplină care acceptă prevederile Actului Constitutiv şi ale Statutului şi se obligă să le respecte întocmai.

- se implică în realizarea scopurilor şi obiectivelor precizate în conţinutul Actului Constitutiv şi ale Statutului. Înscrierea în fundaţie se realizează pe baza unei cereri tip adresate Consiliului Director.

Cerere tip de înscriere în Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"