INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 24-01-2017
"Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"
În data de 24 ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie "Getica", au organizat, la Muzeul Judeţean Buzău, evenimentul "Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"(ed. a II-a), dedicat Zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.
[continuare]Nr. 1 din 20-01-2017
Simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor"
În data de 20 ianuarie 2017, Divizia 2 Infanterie "Getica" şi Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău au organizat la sala Teatrului "George Ciprian" din Buzău, simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor" dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
[continuare]Nr. 3 din 26-11-2016
Respir din "Dragoste de ţară"
După campania naţională, "Donează din dragoste de ţară", derulată în perioada 7-11 noiembrie 2016, sâmbătă, 26 noiembrie, militari voluntari din garnizoana Buzău în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" au participat, în zona localităţii Beceni, din judeţul Buzău, pe terenuri publice neproductive afectate de alunecări de teren, la o campanie de împădurire.
[continuare]


DIVERSE


Index | Activităţi caritabile

Cultivând spiritul camaraderiei, Fundaţia buzoiană "Mareşal Alexandru Averescu" a acordat mai multe ajutoare financiare.
Prezentăm în continuare sumele alocate fiecărui caz în parte şi situaţiile cu care se confruntă beneficiarii.

a. În anul 2012, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 2000 lei, pentru:
- Butnaru Aurel, angajat la U.M. 02470 Buzău, pentru achiziţionarea unor medicamente necesare soţiei, care este grav bolnavă;
- Denisa Ioana Iştoc, elevă la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Buzău, fiica a lt. col. Daniel Iştoc - decedat în anul 2011, bursă, timp de 10 luni.

b. În anul 2011, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 2000 lei, pentru:
- Mitache Gigi, angajat la U.M. 01454 Buzău, necesar pentru un tratament chimioterapic.

c. În anul 2010, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 2000 lei, pentru:
- Holeoleo Laurenţiu, angajat la U.M.01671 Buzău, pentru tratament curativ-profilactic după o operaţie efectuată la Spitalul Militar Central;
- Ungureanu Sandu, angajat al U.M.02000 Buzău, pentru tratamentul post operatoriu al soţiei sale, după o operaţie pe creier;
- Neagu Valentin, angajat al U.M.01671 Buzău, pentru tratamentul post operatoriu al fiicei sale, după o operaţie pe creier.

d. În anul 2008, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea de ajutoare în valoare de 700 lei următoarelor cazuri:
- Călin Constantin, fost angajat al U.M. 01654 Buzău, se luptă cu o boală cumplită - tumoră pe creier. După mai multe intervenţii chirurgicale în ţară, singura rezolvare se găseşte la o clinică din Germania.
- Comşa Costin Viorel, fost angajat al U.M. 01671 Buzău este paralizat în urma unui accident de circulaţie şi are nevoie de proteze ortopedice.
- Plt. Mădălin Mihalcea, angajat la U.M. 01454 Buzău are o fetiţă de 5 luni care s-a născut cu o afecţiune internă ce necesită o intervenţie chirurgicală în SUA.

e. În anul 2007, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti au fost acordate următoarele ajutoare:
- 1.500 lei - Cpt. cdor. (rz.) Băescu Constantin Ştefan, fost pilot în Grupul Aviaţie Şcoală Vânătoare şi Vânătoare Bombardament de la Boboc. Suferă de insuficienţă renală, face dializă de 3 ori pe săptămână, a câte 4 ore şedinţa, iar nivelul actual al bolii impune un urgent transplant de rinichi.
- 1.500 lei - S.G.V. Badea Vasile, încadrat la Batalionul 200 Stat Major şi Deservire. Casa şi toate bunurile i-au fost mistuite de un incendiu devastator, iar în urma nefericitului eveniment bunicul persoanei în cauză a murit.
- 500 lei - Frt. Apostol Liviu, încadrat la Batalionul 47 de Comunicaţii şi Informatică. Medicii i-au depistat o tumoare pe creier şi necesită o intervenţie chirurgicală costisitoare.
- câte 500 lei - pentru Mm. Turloi Marcel, Mm. Sorescu Costică şi Sg. maj. Vasile Sorin Darie, toţi trei încadraţi la Batalionul de luptă electronică.
Aceştia au fost implicaţi într-un accident rutier şi au suferit multiple fracturi extrem de grave, precum şi complicaţii la nivelul organelor interne. Acum, sg. maj. Darie are nevoie de o proteză craniană, iar cei doi maiştri militari de proteze pentru membrele inferioare.