Index | Activităţi caritabile

Cultivând spiritul camaraderiei, Fundaţia buzoiană "Mareşal Alexandru Averescu" a acordat mai multe ajutoare financiare.
Prezentăm în continuare sumele alocate fiecărui caz în parte şi situaţiile cu care se confruntă beneficiarii.

a. În anul 2012, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 2000 lei, pentru:
- Butnaru Aurel, angajat la U.M. 02470 Buzău, pentru achiziţionarea unor medicamente necesare soţiei, care este grav bolnavă;
- Denisa Ioana Iştoc, elevă la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Buzău, fiica a lt. col. Daniel Iştoc - decedat în anul 2011, bursă, timp de 10 luni.

b. În anul 2011, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 2000 lei, pentru:
- Mitache Gigi, angajat la U.M. 01454 Buzău, necesar pentru un tratament chimioterapic.

c. În anul 2010, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 2000 lei, pentru:
- Holeoleo Laurenţiu, angajat la U.M.01671 Buzău, pentru tratament curativ-profilactic după o operaţie efectuată la Spitalul Militar Central;
- Ungureanu Sandu, angajat al U.M.02000 Buzău, pentru tratamentul post operatoriu al soţiei sale, după o operaţie pe creier;
- Neagu Valentin, angajat al U.M.01671 Buzău, pentru tratamentul post operatoriu al fiicei sale, după o operaţie pe creier.

d. În anul 2008, Consiliul Director al Fundaţiei a analizat şi aprobat acordarea de ajutoare în valoare de 700 lei următoarelor cazuri:
- Călin Constantin, fost angajat al U.M. 01654 Buzău, se luptă cu o boală cumplită - tumoră pe creier. După mai multe intervenţii chirurgicale în ţară, singura rezolvare se găseşte la o clinică din Germania.
- Comşa Costin Viorel, fost angajat al U.M. 01671 Buzău este paralizat în urma unui accident de circulaţie şi are nevoie de proteze ortopedice.
- Plt. Mădălin Mihalcea, angajat la U.M. 01454 Buzău are o fetiţă de 5 luni care s-a născut cu o afecţiune internă ce necesită o intervenţie chirurgicală în SUA.

e. În anul 2007, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti au fost acordate următoarele ajutoare:
- 1.500 lei - Cpt. cdor. (rz.) Băescu Constantin Ştefan, fost pilot în Grupul Aviaţie Şcoală Vânătoare şi Vânătoare Bombardament de la Boboc. Suferă de insuficienţă renală, face dializă de 3 ori pe săptămână, a câte 4 ore şedinţa, iar nivelul actual al bolii impune un urgent transplant de rinichi.
- 1.500 lei - S.G.V. Badea Vasile, încadrat la Batalionul 200 Stat Major şi Deservire. Casa şi toate bunurile i-au fost mistuite de un incendiu devastator, iar în urma nefericitului eveniment bunicul persoanei în cauză a murit.
- 500 lei - Frt. Apostol Liviu, încadrat la Batalionul 47 de Comunicaţii şi Informatică. Medicii i-au depistat o tumoare pe creier şi necesită o intervenţie chirurgicală costisitoare.
- câte 500 lei - pentru Mm. Turloi Marcel, Mm. Sorescu Costică şi Sg. maj. Vasile Sorin Darie, toţi trei încadraţi la Batalionul de luptă electronică.
Aceştia au fost implicaţi într-un accident rutier şi au suferit multiple fracturi extrem de grave, precum şi complicaţii la nivelul organelor interne. Acum, sg. maj. Darie are nevoie de o proteză craniană, iar cei doi maiştri militari de proteze pentru membrele inferioare.