INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 11 din 09-09-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
105 ani de la Atacul de noapte din Dealul Rotemberg – Daia
Joi, 9 septembrie, la împlinirea a 105 de ani de la începutul Bătăliei Sibiului, una dintre primele mari confruntări ale armatei române de la intrarea în Războiul de Întregire Naţională 1916-1919, la Cimitirul eroilor din Dealul Dăii, comuna Roşia, a avut loc depunerea de coroane şi jerbe de flori.
Cu aceaşi ocazie a fost dezvelită şi o placă comemorativă cu textul: Aici odihnesc militari ai Regimentului 48 Infanterie Buzău căzuţi pentru Patrie şi pentru întregirea Neamului Românesc la 9 septembrie 1916.
Dezvelită cu ocazia comemorării a 105 ani de la atacul de noapte din Dealul Roşia, din iniţiativa Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu” şi cu sprijinul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. 9 septembrie 2021
Ceremonialul a cuprins şi oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi, precum şi sfinţirea plăcii comemorative.
La activitate au participat subprefectul judeţului Sibiu, Sanda-Ligia Muntean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Constantin Luca, primarul comunei Roşia, David Ioan, locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Iulian Daniliuc, rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, general de brigadă prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, directorul Arhivelor Militare Române, colonel Liviu Corciu, numeroşi invitaţi implicaţi în ducerea la bun sfârşit a acestui demers memorialistic, precum şi reprezentanţii Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”.
Dr. Cosmin Roman, istoric şi muzeograf la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, a evocat sacrificiul militarilor readucând în atenţia colectivă faptele de arme, de un eroism atât de simplu, dar săvârşite în condiţii excepţionale, în zona Roşia de către ostaşii Regimentului 48 Infanterie din Buzău.
Aici au pierit 1145 ofiţeri şi trupă care au luptat pentru libertate şi întregirea neamului şi a teritoriului naţional.
Tipareşte informaţia Tipăriţi