INFORMAŢII DE PRESĂNr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 8 din 26-10-2022
Susţinem excelenţa tinerei generaţii de militari
Devenită deja o tradiţie, azi, 26 octombrie, în cadrul şedinţei consiliului director al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, a avut loc festivitatea de premiere a şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 10-01-2022
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ proiectele anului 2022
Luni, 10 ianuarie, la sediul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ a avut loc şedinţa Consiliului Director al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, ocazie cu care generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob, preşedintele fundaţiei, a prezentat membrilor consiliului proiectele fundaţiei pentru anul 2022.
În cadrul şedinţei a fost propus şi aprobat înfiinţarea concursului de creaţie literară ā€˛Emil Niculescuā€¯, care se adresează tinerilor pasionaţi de literatura română, elevi din învăţământul gimnazial şi liceal din judeţul Buzău.
Totodată, fundaţia va continua şi în anul 2022, proiectele începute de acordare a burselor de merit ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ unui număr de 6 elevi de pe raza judeţului Buzău, declaraţi admişi la colegiile militare naţionale, precum şi concursul de istorie, editarea numerelor 31 şi 32 a revistei ā€˛Străjer în calea furtunilorā€¯, organizarea de evenimente prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la naşterea generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a.
Din panoul activităţilor fundaţiei nu vor lipsi în acest an nici plantările de pomi, campaniile naţionale ā€˛Alături de veteraniā€¯; Ziua Veteranilor de Război; Ziua Eroilor; Ziua Drapelului; simpozioane şi ceremonii.
Fundaţia va reuşi şi în acest an să dezvolte proiecte de conservare şi restaurare a monumentelor istorice ca în fiecare an.
La final au fost acordate diplome de merit sponsorilor pentru contribuţia la susţinerea şi promovarea proiectelor şi ataşamentul la valorile promovate de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯.
Atât evenimentele desfăşurate, cât şi cele propuse au scopul realizării unei legături credibile între oştire şi societatea civilă şi pentru dezvoltarea unui spirit de corp al organismului militar.
Tipareşte informaţia Tipăriţi