INFORMAŢII DE PRESĂNr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 8 din 26-10-2022
Susţinem excelenţa tinerei generaţii de militari
Devenită deja o tradiţie, azi, 26 octombrie, în cadrul şedinţei consiliului director al Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, a avut loc festivitatea de premiere a şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 30-04-2022
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Concert de promenadă în Parcul Crâng din Buzău
Sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre reprezintă un eveniment marcant în cadrul evocării tradiţiilor Armatei României.
Istoria Forţelor Terestre Române se identifică cu istoria Armatei României, iar astăzi Forţele Terestre reprezintă forţa care dă încredere populaţiei că suntem în măsură să răspundem adecvat şi eficace oricăror situaţii.
Sâmbătă, 30 aprilie, Divizia 2 Infanterie „Getica”, Cercul Militar Buzău şi Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” au organizat un concert de promenadă în parcul Crâng, în chioĹźcul secular al muzicii militare, dedicat sărbătoririi Zilei ForĹŁelor Terestre Române.
Buzoienii au putut asista la concertul de promenadă, susĹŁinut de muzica reprezentativă a marii unităĹŁi în care a fost abordat cel mai diversificat repertoriu (marĹźuri, polci, valsuri, jazz, muzică internaĹŁională, folclor autentic).
Muzicii militare a Diviziei 2 Infanterie „Getica” i s-au alăturat elevi ai Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, care s-au îmbinat perfect în audiţia muzicală oferită publicului buzoian prin momente artistice de excepţie.
Tipareşte informaţia Tipăriţi