INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 24-01-2017
"Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"
În data de 24 ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie "Getica", au organizat, la Muzeul Judeţean Buzău, evenimentul "Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"(ed. a II-a), dedicat Zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.
[continuare]Nr. 1 din 20-01-2017
Simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor"
În data de 20 ianuarie 2017, Divizia 2 Infanterie "Getica" şi Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău au organizat la sala Teatrului "George Ciprian" din Buzău, simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor" dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
[continuare]Nr. 3 din 26-11-2016
Respir din "Dragoste de ţară"
După campania naţională, "Donează din dragoste de ţară", derulată în perioada 7-11 noiembrie 2016, sâmbătă, 26 noiembrie, militari voluntari din garnizoana Buzău în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" au participat, în zona localităţii Beceni, din judeţul Buzău, pe terenuri publice neproductive afectate de alunecări de teren, la o campanie de împădurire.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 2 din 12-05-2010
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
O carte pentru istorie
Joi, 13 mai a.c., începând cu ora 11.00, va avea loc la aula "B. Iorgulescu" a Bibliotecii Judeţene "V. Voiculescu" din Buzău, lansarea cărţii "Armata României în misiuni internaţionale. 1991-2009", apărută la Editura Centrului Tehnic-Editorial al Armatei.
Colectivul de autori, din Comandamentului Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", sub coordonarea generalului maior dr. Visarion Neagoe, alcătuieşte un compendiu de istorie recentă, a acţiunilor desfăşurate de forţele armate la misiuni în afara teritoriului statului român - Irak, Somalia, Angola, Balcanii de Vest şi Afganistan. Prin calitatea şi cantitatea informaţiilor, volumul este un util instrument de lucru pentru istoricii militari şi civili, cât şi pentru cititorii interesaţi, în genere, de istoria contemporană. Pentru alţii, participanţi direcţi, are desigur o valoare afectivă, descriind un moment crucial în cariera lor profesională. O carte probând că militarii sunt ambasadorii în uniformă ai intereselor naţionale.
Cu acelaşi prilej se va prezenta şi numărul 7 al revistei "Străjer în Calea Furtunilor", apărut sub egida Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu".
Tipareşte informaţia Tipăriţi