INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 7 din 21-12-2010
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Vine Crăciunul!
A devenit deja o tradiţie, ca la sfârşit de an, Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" să organizeze un eveniment adresat copiilor.
De această dată, copiii de la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 "Sfântul Stelian", din cadrul Serviciului module rezidenţiale de tip familial şi cei ai membrilor fundaţiei, au fost invitaţi să participe la un joc interactiv, prin care aceştia au participat la o incursiune în minunata lume a Crăciunului tradiţional românesc.
Atmosfera a fost una specială, unde sunetul clopoţelului din colindele tradiţionale s-a întrepătruns cu voia bună din cântecele de muzică populară interpretate de artiştii buzoieni, din formaţiile de muzică "Sânzienele" şi "Nemuritorii".
La sfârşitul spectacolului, Moşul a împărţit daruri tuturor copiilor, aceştia mulţumindu-i pentru cadourile primite.
De asemenea, Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" a oferit bătrânilor din Centrul de persoane vârstnice asistate din Smeeni, cadouri constând în produse alimentare specifice Crăciunului.
Întreaga activitate a beneficiat de sprijinul financiar al S.C. BETA S.A.
Tipareşte informaţia Tipăriţi