INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 24-01-2017
"Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"
În data de 24 ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie "Getica", au organizat, la Muzeul Judeţean Buzău, evenimentul "Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"(ed. a II-a), dedicat Zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.
[continuare]Nr. 1 din 20-01-2017
Simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor"
În data de 20 ianuarie 2017, Divizia 2 Infanterie "Getica" şi Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău au organizat la sala Teatrului "George Ciprian" din Buzău, simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor" dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
[continuare]Nr. 3 din 26-11-2016
Respir din "Dragoste de ţară"
După campania naţională, "Donează din dragoste de ţară", derulată în perioada 7-11 noiembrie 2016, sâmbătă, 26 noiembrie, militari voluntari din garnizoana Buzău în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" au participat, în zona localităţii Beceni, din judeţul Buzău, pe terenuri publice neproductive afectate de alunecări de teren, la o campanie de împădurire.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 29-04-2011
Persoană de contact: Lt. col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Ziua Veteranilor de Război - lecţie de istorie -
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" a sărbătorit, la 29 aprilie, eroii în viaţă ai celui de-al Doilea Război Mondial.
Veteranii de război din judeţul Buzău au fost invitaţi la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde au fost întâmpinaţi cu flori de un grup de elevi de la Şcoala nr. 15 "George Emil Palade" şi de militari din garnizoană.
În continuare, invitaţii au vizitat muzeul ce cuprinde aspecte din istoria marii unităţi, începând cu Armata a 2-a, continuând cu Comandamentul 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" şi până în zilele noastre.
În sala de conferinţe "General Ştefan Guşă" a vut loc o adevărată lecţie de istorie: veteranii de război au depănat amintiri din grelele zile ale războiului, amintindu-şi de faptele de arme, iar elevii au asitat la un adevărat "film istoric". O parte dintre elevii şi-au citit eseurile sau poeziile dedicate "actorilor din film".
După fotografia de grup, invitaţii au participat la ceremonialul militar şi religios desfăşurat la Mausoleul Eroilor şi au primit onorul Gărzii de Onoare şi al unei patrule de avioane IAR-99 Şoim de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene - Boboc, care a survolat cerul înnorat, parcă apăsat de greutatea evenimentului.
La final, gazdele şi veteranii de război au ciocnit o cupă de şampanie, continuând să depene aminitiri de neuitat.
Tipareşte informaţia Tipăriţi