INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 29-04-2011
Persoană de contact: Lt. col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Ziua Veteranilor de Război - lecţie de istorie -
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" a sărbătorit, la 29 aprilie, eroii în viaţă ai celui de-al Doilea Război Mondial.
Veteranii de război din judeţul Buzău au fost invitaţi la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", unde au fost întâmpinaţi cu flori de un grup de elevi de la Şcoala nr. 15 "George Emil Palade" şi de militari din garnizoană.
În continuare, invitaţii au vizitat muzeul ce cuprinde aspecte din istoria marii unităţi, începând cu Armata a 2-a, continuând cu Comandamentul 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" şi până în zilele noastre.
În sala de conferinţe "General Ştefan Guşă" a vut loc o adevărată lecţie de istorie: veteranii de război au depănat amintiri din grelele zile ale războiului, amintindu-şi de faptele de arme, iar elevii au asitat la un adevărat "film istoric". O parte dintre elevii şi-au citit eseurile sau poeziile dedicate "actorilor din film".
După fotografia de grup, invitaţii au participat la ceremonialul militar şi religios desfăşurat la Mausoleul Eroilor şi au primit onorul Gărzii de Onoare şi al unei patrule de avioane IAR-99 Şoim de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene - Boboc, care a survolat cerul înnorat, parcă apăsat de greutatea evenimentului.
La final, gazdele şi veteranii de război au ciocnit o cupă de şampanie, continuând să depene aminitiri de neuitat.
Tipareşte informaţia Tipăriţi