INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 01-08-2012
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Premii pentru cele mai bune comunicări ştiinţifice la istorie
În perioada 29-31 iulie 2012, municipiul Buzău a găzduit Sesiunea naţională de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina istorie.
Sesiunea a cuprins două secţiuni: una destinată comunicărilor ştiinţifice pe teme specifice Istoriei Românilor, iar cea de-a doua, pe teme de Istorie Universală.
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" a acordat, la propunerea juriului, compus din profesori de istorie din Ministerul Educaţiei şi Cercetării, organizatorul activităţii, două premii speciale.
Generalul de brigadă Mihai Tofan, vicepreşedintele fundaţiei, a înmânat diploma de excelenţă, placheta fundaţiei, cărţi de istorie şi nr. 11 al revistei "Străjer în calea furtunilor" elevilor: Lupu Geani Mihai - Liceul Teoretic "Carol I" - Feteşti, pentru lucrarea Les trois glorieuses în Memorii de Adele de Boigne şi Simedroni Raluca-Maria - Colegiul Naţional I.C. Brătianu - Haţeg, pentru lucrarea Vagabondajul. Un vechi sindrom de patologie medico-socială. Aceste lucrări sunt publicate în paginile acestui număr al revistei.
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" continuă să acorde o atenţie deosebită pregătirii elevilor în domeniul istoriei, fiind organizatorul concursul judeţean "1 Decembrie - Ziua Naţională a României", care anul acesta îşi va desfăşura a IV-a ediţie.
Tipareşte informaţia Tipăriţi