INFORMAŢII DE PRESĂNr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” – 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu” s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]Nr. 2 din 18-02-2020
Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău
Marţi, 18 februarie, Garnizoana Buzău a organizat cu sprijinul Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, la Stadionul de Atletism Buzău şi în Parcul Crâng, o activitate sportivă (cros 3000m), dedicată aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar – C.I.S.M., la care au participat aproximativ 200 de persoane, militari şi civili din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.
[continuare]Nr. 1 din 24-01-2020
„Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean Buzău”
Vineri, 24 ianuarie, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buză u în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, sub egida Consiliului Judeţean Buzău au organizat cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean”.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 07-10-2013
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
ONOR LA MAREŞAL
Mareşalul Alexandru Averescu a fost comemorat la Buzău, astăzi 3 octombrie, la 75 de ani de la trecerea în nefiinţă, printr-o manifestare organizată de fundaţia ce îi poartă cu recunoştinţă numele.
Activitatea s-a desfăşurat la sediul Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuatoarea tradiţiilor de luptă ale glorioasei Armate a 2-a, al cărui prim comandant a fost generalul Averescu.
Comemorarea a cuprins un ceremonial militar şi religios, depuneri de coroane la bustul mareşalului, o evocare a personalităţii marelui comandant şi om politic şi vizitarea muzeului unităţii care cuprinde, printre altele, arme, documente şi fotografii din Primul Război Mondial.
La activitate au participat: generalul maior dr. Nicoale Ciucă - preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", veterani de război, cadre militare în activitate şi în rezervă şi elevi de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" însoţiţi de profesorii lor de istorie.
Momentul omagial, organizat de către Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", se constituie într-o datorie de onoare faţă de comandantul glorioasei Armate a 2-a, învingătoare în marile bătălii de la Mărăşti şi Oituz în Războiul Întregirii Naţionale, unul dintre mareşalii României, om politic şi membru de onoare al Academiei Române.
Tipareşte informaţia Tipăriţi