INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 2 din 12-10-2015
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" - 10 ani de activitate
Luni, 5 octombrie 2015, Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" a organizat o serie de manifestări dedicate împlinirii a 10 ani de la înfiinţare, astfel:
- Adunare festivă, la sediul Diviziei 2 Infanterie "Getica", începând cu ora 10.30, a cuprins o ceremonie cu depunere de coroane de flori la bustul mareşalului Alexandru Averescu, la 77 de ani de la trecerea la cele veşnice şi o trecere în revistă a realizărilor fundaţiei, în sala de conferinţe "General Ştefan Guşă";
- Simpozionul "Lumea 2015", la Teatrul "George Ciprian", începând cu ora 12.00, în cadrul căruia au conferenţiat pe teme actuale de geopolitică, general-maior dr. Lucian Foca, general-maior (r) prof. dr. univ. Visarion Neagoe, general-maior (r) Mihaiu Mărgărit şi colonel (r) dr. Ion Petrescu. În cadrul activităţii ştiinţifice s-a prezentat lucrarea "2014 - Anul schimbărilor geopolitice cu implicaţii globale", autori general-maior dr. Lucian Foca şi colonel dr. Vasile Cerbu, Editura Academiei Forţelor Terestre, 2015.
- Vizitarea Muzeului Judeţean Buzău, începând cu ora 14.00.
Tipareşte informaţia Tipăriţi