INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 24-01-2017
"Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"
În data de 24 ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie "Getica", au organizat, la Muzeul Judeţean Buzău, evenimentul "Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean"(ed. a II-a), dedicat Zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române.
[continuare]Nr. 1 din 20-01-2017
Simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor"
În data de 20 ianuarie 2017, Divizia 2 Infanterie "Getica" şi Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău au organizat la sala Teatrului "George Ciprian" din Buzău, simpozionul "24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor" dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
[continuare]Nr. 3 din 26-11-2016
Respir din "Dragoste de ţară"
După campania naţională, "Donează din dragoste de ţară", derulată în perioada 7-11 noiembrie 2016, sâmbătă, 26 noiembrie, militari voluntari din garnizoana Buzău în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" au participat, în zona localităţii Beceni, din judeţul Buzău, pe terenuri publice neproductive afectate de alunecări de teren, la o campanie de împădurire.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 6 din 28-11-2015
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
ARMATA NU-ŞI UITĂ EROII ...
Nici nu se stinsese bine ecoul paradei militare organizate în municipiul Buzău, cu ocazia Zilei Naţionale a României, că simţul datoriei şi chemarea sufletului se pune din nou în mişcare.
Destinaţia comuna Beceni.
Aici, preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, însoţit de către oficialităţi locale şi judeţene, a participat la activităţile prilejuite de Ziua Naţională a României, dar şi pentru a fi alături de plutonierul (rtg.) Ion Moşeşcu care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Ochii lui căprui şi mici ascund multe amintiri pe care vorbele nu mai au putere să le aducă la viaţă. Totuşi, în privirea lui se pot citi puterea, voinţa, credinţa, iubirea de viaţă şi de oameni. La cei 100 de ani, Ion Moşescu, a rezistat vitejeşte, pe tot parcursul ceremoniei de aniversare susţinută de oficialităţi. Nici vremea de toamnă târzie, nici oboseala şi nici emoţia nu i-au ştirbit din demnitatea de care a dat dovadă.
După Te Deum şi alocuţiunile invitaţilor, elevii şcolii din Beceni, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, au prezentat un moment literar-artistic dedicat zilei de 1 Decembrie.
..."veteranii de război ştiu foarte bine că istoria Neamului nostru s-a scris cu multe sacrificii, iar fiecare brazdă de pământ din trupul ţării a fost apărată cu credinţă, onoare şi demnitate şi asta pentru că ostaşul nu aparţine mamei lui, nu aparţine tatălui său, nu aparţine soţiei, prietenei lui, el aparţine poporului şi patriei care l-a zămislit ..." avea să spună în alocuţiunea sa generalul maior dr. Petrică-Lucian Foca, preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu".
Preşedintele fundaţiei i-a oferit distinsului veteran o diplomă de onoare, ultimul număr al revistei "Străjer în calea furtunilor" (revistă editată de către Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", în paginile căreia, apare povestea de viaţă a eroului din Beceni - plutonier (rtg.) Ion Moşeşcu) şi drapelul României.
Primind drapelul tricolor din mâinile comandantului diviziei, bătrânul ostaş, cu lacrimi în ochi, l-a sărutat şi cu glas tremurând a rostit: "Trăiască România".
La finalul activităţii, cei prezenţi i-au adresat urări de sănătate şi la mulţi ani secularului veteran, care nu se retrage de pe fronturile vieţii ...
Tipareşte informaţia Tipăriţi