INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 6 din 28-11-2015
Persoană de contact: Lt.col. Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
ARMATA NU-ŞI UITĂ EROII ...
Nici nu se stinsese bine ecoul paradei militare organizate în municipiul Buzău, cu ocazia Zilei Naţionale a României, că simţul datoriei şi chemarea sufletului se pune din nou în mişcare.
Destinaţia comuna Beceni.
Aici, preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, însoţit de către oficialităţi locale şi judeţene, a participat la activităţile prilejuite de Ziua Naţională a României, dar şi pentru a fi alături de plutonierul (rtg.) Ion Moşeşcu care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Ochii lui căprui şi mici ascund multe amintiri pe care vorbele nu mai au putere să le aducă la viaţă. Totuşi, în privirea lui se pot citi puterea, voinţa, credinţa, iubirea de viaţă şi de oameni. La cei 100 de ani, Ion Moşescu, a rezistat vitejeşte, pe tot parcursul ceremoniei de aniversare susţinută de oficialităţi. Nici vremea de toamnă târzie, nici oboseala şi nici emoţia nu i-au ştirbit din demnitatea de care a dat dovadă.
După Te Deum şi alocuţiunile invitaţilor, elevii şcolii din Beceni, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, au prezentat un moment literar-artistic dedicat zilei de 1 Decembrie.
..."veteranii de război ştiu foarte bine că istoria Neamului nostru s-a scris cu multe sacrificii, iar fiecare brazdă de pământ din trupul ţării a fost apărată cu credinţă, onoare şi demnitate şi asta pentru că ostaşul nu aparţine mamei lui, nu aparţine tatălui său, nu aparţine soţiei, prietenei lui, el aparţine poporului şi patriei care l-a zămislit ..." avea să spună în alocuţiunea sa generalul maior dr. Petrică-Lucian Foca, preşedintele Fundaţiei "Mareşal Alexandru Averescu".
Preşedintele fundaţiei i-a oferit distinsului veteran o diplomă de onoare, ultimul număr al revistei "Străjer în calea furtunilor" (revistă editată de către Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", în paginile căreia, apare povestea de viaţă a eroului din Beceni - plutonier (rtg.) Ion Moşeşcu) şi drapelul României.
Primind drapelul tricolor din mâinile comandantului diviziei, bătrânul ostaş, cu lacrimi în ochi, l-a sărutat şi cu glas tremurând a rostit: "Trăiască România".
La finalul activităţii, cei prezenţi i-au adresat urări de sănătate şi la mulţi ani secularului veteran, care nu se retrage de pe fronturile vieţii ...
Tipareşte informaţia Tipăriţi