INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 08-03-2009
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU, tel.0735233264.
Telefon: 0763686867
Onor la mareşal
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" organizează, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea patronului spiritual al Armatei a 2-a şi structurii militare care a continuat tradiţiile acesteia, o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive.
Astfel, luni, 9 martie a.c., la sediul Comandamentului Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", în contextul Zilei Porţilor Deschise, în sala de conferinţe "Ştefan Guşă", se va desfăşura simpozionul "Mareşalul Alexandru Averescu, un om pentru istorie", în cadrul căruia vor susţine comunicări cunoscuţi istorici români şi basarabeni. În continuare, se va vizita muzeul unităţii, care include pagini din istoria Armatei a 2-a, al cărui prim-comandant a fost generalul omagiat, precum şi o foto-expoziţie reflectând aspecte din misiunile militarilor români în teatrele de operaţii.
De asemenea, în cadrul unui ceremonial militar şi religios, vor fi depuse coroane de flori la bustul mareşalului, aflat la intrarea în comandament.
La ora 15.30, va avea loc, la Muzeul Judeţean, vernisajul expoziţiei ce oglindeşte personalitatea marelui comandant, evocare organizată în colaborare cu Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" şi cuprinzând obiecte, cărţi în ediţii princeps şi decoraţii aparţinând mareşalului, fotografii inedite de la începutul secolului XX, arme din Primul Război Mondial.
Manifestarea va continua, la Teatrul "George Ciprian", cu un spectacol artistic, susţinut de Ansamblul "Doina" al Armatei, Teodora Bîrsan, Alexandru Petcu şi Ceata lui Constantin. Se vor acorda premiile "Cupei Averescu" la şah, competiţie finalizată, sâmbătă, 7 martie, pe două categorii, juniori şi seniori.
Au fost invitaţi să participe la această suită de activităţi dedicate memoriei lui Alexandru Averescu, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiei veteranilor de război, cadrelor militare active, în rezervă şi retragere, membrii fundaţiei, elevi de la Şcoala nr. 15, Colegiul Naţional "B.P. Haşdeu", Liceul cu Program Sportiv, Grupul Şcolar Industrial de Transport şi Căi Ferate, mass media şi locuitori ai municipiului Buzău.
Tipareşte informaţia Tipăriţi