INFORMAŢII DE PRESĂNr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 8 din 26-10-2022
Susţinem excelenţa tinerei generaţii de militari
Devenită deja o tradiţie, azi, 26 octombrie, în cadrul şedinţei consiliului director al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, a avut loc festivitatea de premiere a şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 23-04-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
23 aprilie - Ziua Forţelor Terestre Române
La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre Române, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă, prilej cu care IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Militară "Pogorârea Sfântului Duh" a Garnizoanei Buzău.
Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre Române au fost organizate mai multe activităţi.
În perioada 26.03-20.04 la nivelul Garnizoanei Buzău s-au organizat şi desfăşurat competiţii sportive de fotbal-tenis, tenis de câmp şi tenis de masă, la care au participat militari din cadrul M.Ap.N. şi M.A.I.
În data de 22.04.2018, Divizia 2 Infanterie "Getica" a oferit buzoienilor în Parcul Crâng, din Buzău, un concert de promenadă, susţinut de muzica militară a Garnizoanei Buzău.
În data de 23 aprilie la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-a desfăşurat un simpozion în cadrul căruia au fost citite mesaje aniversare şi o incursiune în istorie cu referire la rolul, locul şi perspectivele forţelor terestre în rândul categoriilor de forţe ale Armatei României.
Tot în cadrul activităţilor desfăşurate la sediul diviziei s-au înmânat diplome câştigătorilor concursurilor sportive desfăşurate în Garnizoana Buzău.
Simpozionul încheie seria activităţilor iniţiate şi desfăşurate de către Divizia 2 Infanterie "Getica" la nivelul Garnizoanei Buzău, în semn de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor.
Tipareşte informaţia Tipăriţi