INFORMAŢII DE PRESĂNr. 7 din 02-06-2022
Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău
Joi, 2 iunie, Garnizoana Buzău, în parteneriat cu Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria municipiului Buzău au organizat ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, prilej cu care au fost cinstiţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
[continuare]Nr. 6 din 20-05-2022
Festivitatea de premiere a Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu” – ediţia I
Vineri, 20 mai, a avut loc premierea câştigătorilor Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu”, ediţia I, organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu şi Divizia 2 Infanterie „Getica”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”.
[continuare]Nr. 5 din 09-05-2022
Simpozion dedicat evocării Generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă şi triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene
Luni, 9 mai, Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, au organizat un simpozion dedicat evocării generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a, la împlinirea a 140 ani de la naşterea acestuia (20 aprilie 1882), precum şi a triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 23-04-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
23 aprilie - Ziua Forţelor Terestre Române
La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre Române, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă, prilej cu care IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Militară "Pogorârea Sfântului Duh" a Garnizoanei Buzău.
Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre Române au fost organizate mai multe activităţi.
În perioada 26.03-20.04 la nivelul Garnizoanei Buzău s-au organizat şi desfăşurat competiţii sportive de fotbal-tenis, tenis de câmp şi tenis de masă, la care au participat militari din cadrul M.Ap.N. şi M.A.I.
În data de 22.04.2018, Divizia 2 Infanterie "Getica" a oferit buzoienilor în Parcul Crâng, din Buzău, un concert de promenadă, susţinut de muzica militară a Garnizoanei Buzău.
În data de 23 aprilie la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-a desfăşurat un simpozion în cadrul căruia au fost citite mesaje aniversare şi o incursiune în istorie cu referire la rolul, locul şi perspectivele forţelor terestre în rândul categoriilor de forţe ale Armatei României.
Tot în cadrul activităţilor desfăşurate la sediul diviziei s-au înmânat diplome câştigătorilor concursurilor sportive desfăşurate în Garnizoana Buzău.
Simpozionul încheie seria activităţilor iniţiate şi desfăşurate de către Divizia 2 Infanterie "Getica" la nivelul Garnizoanei Buzău, în semn de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor.
Tipareşte informaţia Tipăriţi