INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 26-02-2021
Bursa ā€˛General de corp de armată Nicolae Ciupercăā€¯ a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
[continuare]Nr. 4 din 01-12-2020
Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău
Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfăşurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
[continuare]Nr. 3 din 09-10-2020
Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ ā€“ 15 ani de activitate
Manifestările dedicate împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ s-au încheiat vineri, 9 octombrie, la Cimitirul Militar din localitatea Deleni, judeţul Iaşi, unde a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 5 din 27-04-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ziua Veteranilor de Război
Pe 27 aprilie 2018 sărbătorim ā€˛Ziua Veteranilor de Războiā€¯ - o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării.
Ceremonia militară şi religioasă de depunere de jerbe şi coroane de flori, dedicată acestui eveniment, s-a desfăşurat începând cu ora 10.00 la ā€˛Monumentul Eroilor Neamuluiā€¯ din Buzău.
În cadrul activităţii, după intonarea Imnului de stat al României şi oficierea serviciului religios, generalul de brigadă în retragere Nicolae Enache a vorbit despre însemnătatea acestui eveniment: ā€¯ ... anii au trecut, veteranii au îmbătrânit, au părul albit, dar şi astăzi îşi aduc aminte de ororile războiului, de foştii lor camarazi de care s-au despărţit datorită timpului. Azi să-i onorăm prin clipe de adâncă tăcere a reculegerii noastre ...ā€¯.
Din partea comandamentului Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, reprezentat prin şeful de stat major, colonel Ovidiu Conduruţă, veteranii de război au primit, ca semn de recunoştinţă, Drapelul României, diplome şi flori.
La activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile, veterani de război, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere.
Activitatea s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de militari din Garnizoana Buzău.
Tipareşte informaţia Tipăriţi