INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 15 din 11-11-2018
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului Mareşalului Alexandru Averescu în Bucureşti
Duminică, 11 noiembrie, Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Arhivele Militare Naţionale Române a organizat un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului Mareşalului Alexandru Averescu, personalitate marcantă a istoriei naţionale, comandantul Armatei a II-a în timpul Primului Război Mondial, prim-ministru al României în trei cabinete separate (fiind şi ministru interimar al afacerilor externe în perioada ianuarie-martie 1918), precum şi membru de onoare al Academiei Române.
La ceremonialul militar şi religios au participat şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, comandantul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi preşedinte al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, general de brigadă Gheorghiţă Vlad, reprezentanÅ£i ai autorităÅ£ilor publice locale din Bucureşti şi Buzău, oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, cetăÅ£eni ai municipiului Bucureşti.
Ceremonialul a avut loc într-o zi specială, în care se comemorează 100 de ani de la încheierea Armistiţiului,- între puterile Antantei şi Imperiul German, armistiţiu care a pus capăt Primului Război Mondial pe Frontul de Vest.
Bustul Mareşalului Alexandru Averescu realizat de către Valentin Tănase, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, este poziţionat pe Bulevardul Mărăşeşti, loc cu o puternică rezonanţă istorică, ce aminteşte de bătălia de la Mărăşeşti, una dintre cele mai importante victorii româneşti din Marele Război.
Ceremonialul militar a fost asigurat de către militari ai Brigăzii 30 Gardă ā€˛Mihai Viteazulā€¯.
Tipareşte informaţia Tipăriţi