INFORMAŢII DE PRESĂNr. 2 din 18-02-2020
Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău
Marţi, 18 februarie, Garnizoana Buzău a organizat cu sprijinul Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, la Stadionul de Atletism Buzău şi în Parcul Crâng, o activitate sportivă (cros 3000m), dedicată aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar – C.I.S.M., la care au participat aproximativ 200 de persoane, militari şi civili din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.
[continuare]Nr. 1 din 24-01-2020
„Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean Buzău”
Vineri, 24 ianuarie, Teatrul George Ciprian Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buză u în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, sub egida Consiliului Judeţean Buzău au organizat cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean”.
[continuare]Nr. 17 din 01-12-2019
1 Decembrie 2019 - Ziua Naţională a României în Garnizoana Buzău
Duminică, 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară şi religioasă şi defilare cu personal şi tehnică militară ce au avut loc pe Calea Eroilor din Buzău.
[continuare]


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 3 din 21-03-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
21 martie - Ziua Internaţională a Pădurilor sărbătorită în judeţul Buzău
Joi, 21 martie, peste 80 de militari din Garnizoana Buzău, personal al Primăriei comunei Berca şi ai Postului de Poliţie local au dorit să marcheze Ziua Internaţională a Pădurilor prin participarea la o acţiune de împădurire iniţiată de către Primăria comunei Berca în cadrul Proiectului „Plantare şi ecologizare în comuna Berca”.
Acţiunea a constat în plantarea a 1500 puieţi de salcâm şi 200 puieţi de salcie în satul Berca, în zona afectată de alunecările de teren din apropierea Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, monument istoric naţional.
Prin efortul lor, participanţii promovează educaţia în rândul tinerilor pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor în beneficiul generaţiei prezente şi a celor viitoare, conştientizând şi măsura urgentă, ansamblul de monumente istorice – Schitul şi vechile ruine ale curţii boiereşti – aflându-se în pericol în faţa eroziunii solului.
Prezent la activitate, colonel Ovidiu Conduruţă, şeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a transmis că prin astfel de acţiuni se încearcă şi dezvoltarea în rândul tinerilor a unei atitudini pozitive ecologice, prin cultivarea grijii faţă de mediul natural, importanţa „plămânului” verde al Terrei şi rolul omului în menţinere lui, prin plantare de copaci.
Primarul comunei Berca, inginerul Ionel Dobriţa a transmis că acest proiect a devenit deja o tradiţie, fiind la a treia ediţia prin care cei care conştientizează importanţa acestor acţiuni civice au dat curs invitaţiei pentru dezvoltare durabilă şi voluntariat de mediu, totodată se asigură şi consolidarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patromoniului natural şi cultural.
Importanţa acţiunii este şi pentru reînvierea spiritului comunitar în jurul istoriei locale şi naţionale, ţinând cont că aşezământul Schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” datează din urmă cu 324 de ani, unele surse indicând existența unei biserici pe cel mai înalt deal din Berca chiar de la începutul anilor 1600.
***
Adunarea Generală a Organizației Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/ RES/67/200 la 21 decembrie 2012, care a declarat că 21 martie a fiecărui an urmează să fie respectată ca Ziua Internaţională a Pădurilor - parte a unui efort global de a face public atât valoarea şi situaţia pădurilor din întreaga lume.
Tipareşte informaţia Tipăriţi