INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 4 din 15-04-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Campanie umanitară ā€˛Fii milostiv cu cei în nevoi!ā€¯
Biserica militară cu hramul ā€˛Pogorârea Sfântului Duhā€¯ şi Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯ au demarat la 28 ianuarie campania umanitară ā€˛Fii milostiv cu cei în nevoi!ā€¯, campanie încheiată la 15 aprilie.
Aceasta a constat în strângerea de alimente neperisabile, produse de igienă personală pentru copii, precum şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.
La această campanie au venit în sprijin, personal din cadrul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, Batalionul 3 Geniu ā€˛General Constantin Poenaruā€¯, Batalionul 200 Sprijin ā€˛Istriţaā€¯, Centrul de Instruire pentru ISR, Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC ā€˛General-maior Grigore Baştanā€¯, părinţi şi copii de la Colegiul Naţional ā€˛Mihai Eminescuā€¯, animaţi de profesorul de religie Cristina Tănase.
De asemenea, s-au alăturat şi personal din cadrul U.M. 0771 Galaţi, U.M. 0754 Brăila, U.M. 0717 Buzău, U.M. 0841 Focşani, UM 0793 Bacău.
Primitorii produselor donate au fost locuitori din satele Plaiul Nucului şi Movila Banului. Produsele de igienă au fost distribuite de organizatorii colectei unui număr de 198 de copii din grădiniţele şi şcolile localităţilor amintite. Distribuirea alimentelor şi a celorlalte obiecte s-a făcut prin grija preoţilor de parohie.
Mulţumim tuturor celor care au sprijinit acest proiect de filantropie şi de pionierat pentru semeni (copii Č™i persoane nevoiaşe, veterani sau văduve de război) din mediul rural buzoian.
Tipareşte informaţia Tipăriţi