INFORMAŢII DE PRESĂNr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 8 din 26-10-2022
Susţinem excelenţa tinerei generaţii de militari
Devenită deja o tradiţie, azi, 26 octombrie, în cadrul şedinţei consiliului director al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, a avut loc festivitatea de premiere a şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 12 din 14-08-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Ceremonial de dezvelire a bustului mareşalului Alexandru Averescu
Miercuri, 14 august, începând cu ora 10.00, s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului mareşalului Alexandru Averescu, organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău şi comandamentul Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, bustul mareşalului fiind amplasat la intersecţia bulevardelor Mareşal Alexandru Averescu şi Nicolae Bălcescu.
Ceremonialul a beneficiat de o atenţie deosebită, atât din partea publicului cât şi a presei locale şi militare, la el participând cele mai importante oficialităţi locale şi judeţene, numeroşi şi distinşi invitaţi implicaţi în ducerea la bun sfârşit a acestui deosebit demers memorialistic, precum şi comanda Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi reprezentanţii structurilor militare din garnizoană, cadre militare în rezervă ori în retragere şi, desigur, reprezentanţii Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯.
În cadrul ceremonialului a fost evocată personalitatea mareşalului, precum şi semnificaţia acestei zile, amintindu-se că la 14 august 1916, prin înaltul Decret nr. 2.784 din 14 august 1916, generalul de divizie, pe atunci, Alexandru Averescu a fost numit comandantul Armatei a 2-a, una din cele patru mari unităţi înfiinţate conform planurilor de restructurare a Armatei în vederea intrării în război.
***
Alături de primarul municipiului Buzău, frecvent susţinător al acestui gen de demersuri, şi al comandatului Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi preşedinte al Fundaţiei ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, care a prezentat o succintă carte de vizită a activităţilor fundaţiei, au mai luat cuvântul şi sculptorul şi pictorul Valentin Tănase, Directorul studioului de Arte Plastice al Armatei, realizatorul bustului, precum şi repezentantul şefului Statului Major al Apărării, dar şi Eugen Tomac, născut în aceeaşi localitate cu cel comemorat astăzi, susţinător al acestui demers încă de la iniţierea sa.
Ceremonialul a mai cuprins oficierea serviciului religios de către un numeros sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, depuneri de coroane la bustul mareşalului, precum şi defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare de garnizoană.
Tipareşte informaţia Tipăriţi