INFORMAŢII DE PRESĂNr. 7 din 02-06-2022
Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău
Joi, 2 iunie, Garnizoana Buzău, în parteneriat cu Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria municipiului Buzău au organizat ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, prilej cu care au fost cinstiţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
[continuare]Nr. 6 din 20-05-2022
Festivitatea de premiere a Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu” – ediţia I
Vineri, 20 mai, a avut loc premierea câştigătorilor Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu”, ediţia I, organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu şi Divizia 2 Infanterie „Getica”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”.
[continuare]Nr. 5 din 09-05-2022
Simpozion dedicat evocării Generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă şi triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene
Luni, 9 mai, Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, au organizat un simpozion dedicat evocării generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a, la împlinirea a 140 ani de la naşterea acestuia (20 aprilie 1882), precum şi a triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 14 din 25-10-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
25 octombrie - Ziua Armatei României în garnizoana Buzău –
Vineri, 25 octombrie, zi de mare sărbătoare pentru Armata României, în a doua garnizoană ca mărime a ţării, Buzăul, a avut loc ceremonia militară organizată cu acest prilej.
La Cimitirul Eroilor din municipiu, o mulţime de cetăţeni, copii, militari activi, în rezervă şi în retragere au fost alături de militari de Ziua Armatei. Invitaţi de seamă au ţinut să aducă, prin cuvintele rostite, omagiile lor militarilor de ieri şi de astăzi şi instituţiei militare.
Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prefectul judeţului, Carmen Ichim, s-au adresat asistenţei, iar comandatul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiţă Vlad a dat citire mesajului ministrului Apărării Naţionale cu acest prilej.
Ceremonialul a mai constat şi într-un „Te Deum”, oficiat de un sobor de preoţi, depuneri de coroane la Domul Central din Cimitirul Eroilor, încheindu-se, pe tonurile marşurilor cântate de muzica militară a garnizoanei, cu defilarea detaşamentului de onoare.
Rând pe rând, în admiraţia şi aplauzele numeroşilor participanţi la ceremonie, plutoanele de paradă din unităţile militare din garnizoana Buzău, inclusiv un pluton echipat în ţinuta purtată de militarii Regimentului 48 Infanterie din Primul Război Mondial, au dat onorul.
Festivitatea a fost punctul culminant al unei serii de manifestări organizate la nivelul garnizoanei Buzău pentru a marca Ziua Armatei, manifestări care se vor încheia în această seară cu retragere cu torţe a militarilor pe traseul Piaţa Dacia – Calea Eroilor – comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
La mulţi ani militarilor, la mulţi ani Armatei României!
Tipareşte informaţia Tipăriţi