INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 14 din 25-10-2019
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
25 octombrie - Ziua Armatei României în garnizoana Buzău –
Vineri, 25 octombrie, zi de mare sărbătoare pentru Armata României, în a doua garnizoană ca mărime a ţării, Buzăul, a avut loc ceremonia militară organizată cu acest prilej.
La Cimitirul Eroilor din municipiu, o mulţime de cetăţeni, copii, militari activi, în rezervă şi în retragere au fost alături de militari de Ziua Armatei. Invitaţi de seamă au ţinut să aducă, prin cuvintele rostite, omagiile lor militarilor de ieri şi de astăzi şi instituţiei militare.
Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prefectul judeţului, Carmen Ichim, s-au adresat asistenţei, iar comandatul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiţă Vlad a dat citire mesajului ministrului Apărării Naţionale cu acest prilej.
Ceremonialul a mai constat şi într-un „Te Deum”, oficiat de un sobor de preoţi, depuneri de coroane la Domul Central din Cimitirul Eroilor, încheindu-se, pe tonurile marşurilor cântate de muzica militară a garnizoanei, cu defilarea detaşamentului de onoare.
Rând pe rând, în admiraţia şi aplauzele numeroşilor participanţi la ceremonie, plutoanele de paradă din unităţile militare din garnizoana Buzău, inclusiv un pluton echipat în ţinuta purtată de militarii Regimentului 48 Infanterie din Primul Război Mondial, au dat onorul.
Festivitatea a fost punctul culminant al unei serii de manifestări organizate la nivelul garnizoanei Buzău pentru a marca Ziua Armatei, manifestări care se vor încheia în această seară cu retragere cu torţe a militarilor pe traseul Piaţa Dacia – Calea Eroilor – comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
La mulţi ani militarilor, la mulţi ani Armatei României!
Tipareşte informaţia Tipăriţi