INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 5 din 27-10-2009
Persoană de contact: Maior Romeo FERARU
Telefon: 0763686867
Concurs de istorie
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" organizează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României".
Fundaţia şi-a propus ca prin acest concurs să stimuleze elevii pentru studiul şi cunoaşterea istoriei naţionale şi să dezvolte spiritul de echipă şi de competiţie între liceele din judeţul Buzău.
Concursul a fost planificat să se desfăşoare în două etape. Primele cinci echipe clasate în etapa preliminară se califică în finală.
Au răspuns invitaţiei fundaţiei, 11 instituţii de învăţământ preuniversitar: Colegiul Naţional "B.P. HAŞDEU", Liceul cu Program Sportiv "IOLANDA BALAŞ SOTTER", Liceul Teoretic "RADU VLĂDESCU" din Pătârlagele, Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate, Colegiul Naţional "ALEXANDRU VLAHUŢĂ" din Râmnicu Sărat, Colegiul Naţional "MIHAI EMINESCU", Grupul Şcolar "Costin NENIŢESCU", Seminarul Teologic Ortodox "CHESARIE EPISCOPUL", Liceul Teoretic "ŞTEFAN CEL MARE" din Râmnicu Sărat, Liceul Pedagogic "SPIRU HARET" şi Grupului Şcolar Industrial "Grigore C. Moisil". Acestea au delegat pentru a participa la concurs, conform regulamentului, o echipă formată din trei elevi, coordonaţi de un profesor de istorie.
Etapa preliminară a avut loc la 25 octombrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, în sala de conferinţe "Ştefan Guşă" a Comandamentului Operaţional Întrunit.
Concursul a constat în trei probe, un chestionar cu 10 întrebări, un eseu şi o întrebare pentru fiecare liceu, trasă la sorţi de către căpitanul de echipă.
Pentru buna desfăşurare a întrecerii, organizatorii au constituit un juriu echidistant compus din istorici militari cu experienţă în domeniu: maior Florin Şperlea, doctor în istorie - redactor şef adjunct la Observatorul Militar, căpitan comandor Marius Nicoară, doctor în istorie - comandantul Centrului de Instruire din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aerine "Aurel Vlaicu"- Boboc şi profesor Sorin Turturică, muzeograf la Muzeul Aviaţiei.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost reprezentat de către inspectorul pentru istorie, profesor Dumitru Săndulache, doctor în istorie.
Subiectele concursului au fost stabilite din bibliografia propusă, respectiv capitole din lucrarea "O istorie sinceră a poporului român", de Florin Constantiniu, perioada 1821-1947.
După desfăşurarea primei etape, în urma unui întrecere palpitante, conform punctajului obţinut, s-au calificat în finală echipele Colegiului Naţional "B.P. HAŞDEU", Colegiului Naţional "ALEXANDRU VLAHUŢĂ" din Râmnicu Sărat, Seminarului Teologic Ortodox "CHESARIE EPISCOPUL", Liceului Teoretic "RADU VLĂDESCU" din Pătârlagele şi Colegiului Naţional "MIHAI EMINESCU".
Fiecare participant a primit o diplomă înmânată de organizatori, precum şi câte o carte oferită de Fundaţia "Ştefan Guşă".
Etapa finală se va desfăşura la 29 noiembrie, iar premiile, în valoare totală de 2000 de lei, vor fi înmânate câştigătorilor cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale, la 1 decembrie, pe platoul din faţa Prefecturii Judeţului Buzău.
Tipareşte informaţia Tipăriţi