INFORMAŢII DE PRESĂNr. 7 din 02-06-2022
Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău
Joi, 2 iunie, Garnizoana Buzău, în parteneriat cu Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria municipiului Buzău au organizat ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, prilej cu care au fost cinstiţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
[continuare]Nr. 6 din 20-05-2022
Festivitatea de premiere a Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu” – ediţia I
Vineri, 20 mai, a avut loc premierea câştigătorilor Concursului judeţean de poezie „Emil Niculescu”, ediţia I, organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu şi Divizia 2 Infanterie „Getica”, Ă®n parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”.
[continuare]Nr. 5 din 09-05-2022
Simpozion dedicat evocării Generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă şi triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial Ĺźi Ziua Uniunii Europene
Luni, 9 mai, Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, au organizat un simpozion dedicat evocării generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a, la împlinirea a 140 ani de la naşterea acestuia (20 aprilie 1882), precum şi a triplei sărbători: Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial Ĺźi Ziua Uniunii Europene.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 1 din 26-02-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Bursa „General de corp de armată Nicolae Ciupercă” a ajuns la cei şase elevi buzoieni admişi la colegiile naţionale militare
Începând cu anul 2020, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi-a propus să susţină, prin burse, şase dintre tinerii buzoieni declaraţi admişi la colegiile naţionale militare, întru motivarea de a excela în învăţământul militar.
Scopul acestor burse este acela de a susţine excelenţa în rândul tinerei generaţii, oferind şansa punerii în valoare a talentului şi crearea unor premize cât mai bune pentru lansarea către studii superioare, precum şi pentru participarea la concursurile naţionale şi internaţionale.
Acest stimulent a fost denumit Bursa „General de corp de armată Nicolae Ciupercă”, evocând astfel devotamentul, abnegaţia şi energia generalului de elită al Armatei Române, născut la Râmnicu-Sărat, care a participat la Războiul de întregire a neamului sub comanda generalului Averescu, contribuind la executarea operaţiunilor ofensive din vara anului 1917.
Una dintre condiţiile acordării acestei burse, un ajutor menit a răspunde dorinţei de a studia a câştigătorilor acesteia fără povara grijilor materiale cotidiene, a constituit-o obţinerea de rezultatele foarte bune (media generală peste nota 9). Şi vă asigurăm că rezultatele luate în calcul (mediile de la finalul primului semestru) pentru alegerea celor şase elevi au fost remarcabile, în pofida condiţiilor atipice date de derularea învăţământului în sistemul online.
Astfel, considerându-se că cei şase elevi au demonstrat că au conştientizat faptul că nimic nu se realizează decât prin sacrificiu, prin devotament, prin implicare, prin acordarea acestor burse, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” arată, la rândul ei, că în Marea Familie a Armatei în care au intrat, vor fi mereu răsplătiţi pentru eforturile lor intelectuale.
Felicitări elevilor care au primit bursele de merit şi îi asigurăm că suntem mândri de ei!
Mulţumim şi profesorilor colegiilor naţionale militare, pentru efortul depus în predarea online, pentru că o asemenea performanţă este posibilă doar cu eforturi susţinute şi cu munca perseverentă inclusiv a dascălilor. Le mulţumim şi părinţilor, pentru că fără susţinerea acestora, copiii lor n-ar fi putut atinge această performanţă.
Ne face o deosebită onoare să transmitem tuturor celor care se simt legaţi de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi a celor care necondiţionat ne-au sprijinit în toate proiectele, gândurile noastre bune şi asigurarea că în panoplia de atribuţii asumate de către Fundaţie, în spiritul camaraderiei în care suntem ancoraţi, nu vor lipsi nici pe viitor astfel de proiecte.
Tipareşte informaţia Tipăriţi