INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 6 din 10-08-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Activităţi dedicate sărbătoririi a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a la Medgidia
Divizia 2 Infanterie ā€˛GETICAā€¯, continuatoarea tradiţiilor de luptă ale Armatei a 2-a, a organizat în datele de 9 şi 10 august 2021 în municipiul Medgidia o serie de activităţi dedicate constituirii în august 1916 a marilor unităţi ale armatei române şi intrarea României în Marele Război de partea Antantei.
În data de 9 august s-a desfăşurat la Cercul Militar din Medgidia un simpozion, prilej cu care au fost susţinute prelegeri de către cadre militare, universitare şi oficialităţi locale, acestea oferind auditoriului o frumoasă lecţie de istorie, reamintind faptele bravilor ostaşi români din 1916 şi până în prezent.
De asemenea, invitaţii au vizionat o evocare istorică, precum şi filmul aniversar dedicat sărbătoririi a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a Calea învingătorilor: Armata a 2-a, astăzi Divizia 2 Infanterie ā€˛GETICAā€¯.
În semn de respect pentru sacrificiul eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc, în data de 10 august s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Medgidia.
Tipareşte informaţia Tipăriţi