INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Prof.dr. Ion Anghel” din localitatea Luciu, au participat la „Lecţia de istorie: Armata a 2-a – Tradiţie, Cultură, Continuitate”, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 7 din 16-08-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
Simpozion - De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie „Getica” - 105 ani de istorie
Divizia 2 Infanterie „Getica”, continuatoarea tradiţiilor de luptă ale Armatei a 2-a române a prezentat, luni 16 august, la Teatrul George Ciprian din municipiul Buzău, simpozionul - De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie „Getica” - 105 ani de istorie.
Simpozionul a reprezentat o frumoasă lecţie de istorie la împlinirea a 105 ani de la constituirea, în august 1916, a marilor unităţi ale armatei române şi intrarea României în Marele Război pentru împlinirea idealului naţional.
În cadrul activităţii, au susţinut prelegeri specialişti în istorie militară: colonel (r.) dr. Mircea Tănase care a prezentat Armata a 2-a în perioada 1916-1945; colonel (r.) dr. Ion Giurcă care a prezentat Mobilizarea comandamentului Armatei a 2-a în Primul Război Mondial; comandor aviator (r.) dr. Marius - Adrian Nicoară a prezentat Aviaţia militară în Buzău în Primul Război Mondial; colonel (r.) dr. Mihai Goia a prezentat Armata a 2-a în perioada 1960-2010;
Simpozionul s-a încheiat cu prezentarea de către generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a activităţii Diviziei 2 Infanterie „Getica” de la înfiinţare, din anul 2010, şi până în prezent şi vizionarea filmului reprezentativ – Calea Învingătorilor: Armata a 2-a, astăzi Divizia 2 Infanterie „Getica”.
La acest eveniment au fost prezenţi cadre militare active şi în retragere, elevi din şcolile gimnaziale buzoiene, precum şi elevi buzoieni ai Colegiilor Militare Naţionale.
Participanţii la eveniment au putut vizita şi expoziţia „Armata Română în Războiul cel Mare”, unde sunt vernisate piese de armament, echipament, uniforme ale militarilor Armatei României din Primul Război Mondial, atunci când ostaşul român nu a precupeţit nici un moment să plece la luptă, să apere integritatea şi suveranitatea patriei.
Totodată, participanţii au fost încântaţi şi de expoziţia de tablouri a colonelului (r.) Ovidiu Preda, un pictor ataşat de plaiurile buzoiene care prin felul în care redă florile, peisajele, chipurile degajă un sentiment de linişte şi bucurie sufletească.
Tipareşte informaţia Tipăriţi