INFORMAŢII DE PRESĂNr. 1 din 18-11-2023
Concursul de istorie "1 Decembrie - Ziua Naţională a României"
Sâmbătă, 18 noiembrie, la Baza Aeriană Boboc a avut loc concursul de istorie cu tema "1 Decembrie - Ziua Naţională a României". Competiţia a fost organizată de Divizia 2 Infanterie "Getica", în parteneriat cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]Nr. 10 din 19-12-2022
Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitate
Luni, 19 decembrie, copiii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ā€˛Prof.dr. Ion Anghelā€¯ din localitatea Luciu, au participat la ā€˛Lecţia de istorie: Armata a 2-a ā€“ Tradiţie, Cultură, Continuitateā€¯, care a avut drept scop promovarea valorilor militare şi a profesiei de militar în rândul elevilor din mediul rural, cultivarea patriotismului, valorilor militare şi naţionale în rândul tinerilor, informarea elevilor pentru a urma o carieră militară, cât şi prevenirea abandonului şcolar în rândul tinerilor aflaţi în dificultate.
[continuare]Nr. 9 din 20-11-2022
Rezultate concurs de istorie organizat de către Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯
În perioada 18-20 noiembrie 2022, s-a desfăşurat la Buzău a XIII-a ediţie a Concursului de istorie organizat de Fundaţia ā€˛Mareşal Alexandru Averescuā€¯, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯ şi Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ din localitatea Boboc, precum şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Buzău.
[continuare]


DIVERSE


Index | Informaţii de presă
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"
Informaţie de presă nr. 10 din 18-08-2021
Persoană de contact:
Telefon: 0763686867
105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a
Miercuri, 18 august, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, a căror tradiţii de luptă au fost preluate de Divizia 2 Infanterie ā€˛Getica.
Manifestările au debutat cu decorarea Drapelului de Luptă al Diviziei 2 Infanterie ā€˛Geticaā€¯, de către şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu prin ordinul preşedintelui Klaus Werner Iohannis cu Ordinul Naţional ā€˛Serviciul Credinciosā€¯ în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, pentru militari.
Totodată, Drapelul de luptă al marii unităţi a fost decorat şi cu Emblema de onoare a Comandamentului Forţelor Întrunite, precum şi cu Emblema de Onoare a Justiţiei Militare.
Slujba religioasă a fost oficiată de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian însoţit de un sobor de preoţi.
Cu ocazia aniversării mai mulţi militari din cadrul marii unităţi au fost decoraţi cu medalii de merit de către şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul marii unităţii şi a unităţilor subordonate. Pe timpul defilării, aeronavele din Baza Aerienă de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ā€˛Aurel Vlaicuā€¯ au survolat Calea Eroilor.
La ceremonie au asistat autorităţi publice locale, foşti comandanţi ai marii unităţi, cadre militare active şi în retragere, precum şi un numeros public buzoian.
Evenimentul a fost un prilej de promovare a simbolurilor şi al tradiţiilor militare, cu o înaltă încărcătură emoţională, iar nobilul gest de a fi alături de noi la această aniversare a constituit o mare bucurie.
Tipareşte informaţia Tipăriţi